Szanyi Tarlós mellé állt kerékpárosügyben

Szanyi Tibor ARCKIFEJEZÉS FOTÓ KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré mosolyog politikus SZEMÉLY
Budapest, 2014. május 25. Szanyi Tibor, az MSZP EP-listavezetője az MSZP Jókai utcai székházában az európai parlamenti választáson 2014. május 25-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Szanyi Tibor fővárosi kerékpárosügyekben inkább Tarlós István oldalán áll. 
Vágólapra másolva!

Tarlós István pénteken felvetette a kerékpáros-jogosítvány kötelezővé tételét, például szerinte a kerékpárosok sokszor mennek át a piros jelzésen. A Magyar Kerékpárosklub szerint Tarlós szembemegy a főváros értékeivel, ráadásul hibás adatokból vonta le következtetéseit.

Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője mindezt úgy kommentálta a Facebookon, hogy „A város meg azon őrült kerékpárosoktól borzong, akik félistennek képzelik magukat.”

A város meg azon őrült kerékpárosoktól borzong, akik félistennek képzelik magukat.

Szerző: Szanyi Tibor, 2015. december 12.

Tarlós szombaton nyugalomra intette a Magyar Kerékpárosklubot, mondván: a kötelező biciklis-KRESZ-vizsgáról szóló felvetés még nagyon kezdetleges, nincs is róla előterjesztés. „Semmi értelme tehát annak, hogy agresszív, megelőző kommunikációba kezdjenek” a kerékpárosok. Az esetleges döntéseket széleskörű egyeztetések előzik majd meg – ígéri Tarlós.