Részben visszaköltözhettek a kigyulladt ház lakói

Leégett a tető
Vágólapra másolva!
Húsz lakásból kilencbe már visszaköltözhettek a lakók abban a hévízi társasházban, amelyiknek szerdán égett le a tetőszerkezete és kigyulladt három lakás.
Vágólapra másolva!

Az áram- és gázszolgáltató szakembereinek felmérése még tart Hévízen, ahol szerdán kiégett egy társasház tetőszerkezete.

Az oltáshoz használt víz miatt átáztak az épület vezetékei,

emiatt egyelőre bizonytalan, hogy mikor válik biztonságossá az épületrész, és mikor költözhetnek haza a lakók.

Leégett a tető Forrás: katasztrofavedelem.hu

A négyszintes, húszlakásos társasház egyik lépcsőházának kilenc lakásába csütörtök délután visszatérhettek a tulajdonosok, de ebben a lépcsőházban az egyik lakás teljesen kiégett. A másik lépcsőház tíz lakásából a két tetőtéri otthon szintén használhatatlanná vált a szerdai tűzben - mondta Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Felújítást végeztek

A társasház tetőterében felújítási munkálatokat végeztek, amikor szerda délután tűz ütött ki. Jelentős részben leégett az épület tetőszerkezete és három tetőtéri lakás, de a tűzben senki nem sérült meg. A társasházban élő 73 ember közül 37-en rokonoknál, ismerősöknél töltötték a csütörtökre virradó éjszakát. További 36 lakót - köztük tíz gyereket - az önkormányzat és a katasztrófavédelem egy közeli szállodában helyezett el. A péntekre virradó éjszakát már csak egy ember töltötte a kijelölt szállodában, a többi lakó meg tudta oldani elhelyezését.