Ezt gondolja Böjte atya a rúzsos hasú nőkről

Szülés
Ideológiai vakság vagy művészet, a rúzsos feliratot mindenki másként értelmezi
Vágólapra másolva!
Sajnálja Böjte Csaba azokat a nőket, akik hasukra írt feliratokkal üzennek a kormánynak. A ferences rendi szerzetes szerint elvakultság, ha valaki kormányváltásig nem akar szülni, az életet nem egy politikai rendszer adja, hanem az Istennel együttműködő, szabad ember.
Vágólapra másolva!

Böjte Csaba nagyon sajnálja azokat a „vörös betűs nőket”, akik Simon Zsuzsa médiaművész felhívására rúzzsal írták hasukra,

kormányváltásig nem akarnak szülni.

Elvakult nők?

„Döbbenten látom, hogy az elvakult ideológia képes egyeseket öngyilkos terroristává tenni, másokat meg egy ilyen, szintén gyilkos elhatározásba hajszolni!! Az életet nem egy politikai rendszer adja, hanem az Istennel együttműködő, szabad akaratú ember!” - írta Facebook- bejegyzésében a dévai árvaházat megalapító ferences rendi szerzetes.

Ideológiai vakság vagy művészet, a rúzsos feliratot mindenki másként értelmezi Forrás: Facebook/ Simon Zsuzsa

Az akciót szervező Simon Zsuzsa a 444.hu-nak elmondta, művészi demonstrációnak tartja ötletét, amivel a sértő és elvtelen politikai gyakorlatra, a kormány szerinte a nők méhébe is beleszóló üzeneteire utal.

A hasakra írt szlogen borzasztó,

de utal azokra a közállapotokra, amikben ez a gondolat egyáltalán megszülethetett – véli a művész. Akciója közismertté vált, sokan csatlakoztak, és még többen gyalázzák a Facebookon a „vörös betűs nőket”, akiket Bayer Zsolt a napokban hülye libának is nevezett.

Sokan olvassák ugyanakkor Böjte Csaba szelídebb válaszát is, a közösségi oldalon több mint ezren osztották meg üzenetét.