Kövér: Magyarország nem az unió cselédszobája

Horizontal
Kövér László nem ritkán fogalmaz meglehetősen élesen
Vágólapra másolva!
Magyarország nem az Európai Unió cselédszobája, és nem lehet fenyegetni a strukturális források megvonásával - jelentette ki Kövér László házelnök egy szlovéniai tévéinterjúban.
Vágólapra másolva!

Kövér László azt mondta, Magyarország álláspontja a migránsok elosztását célzó kvótáról radikálisan elutasító, és jogi úton is megtámadta az erre vonatkozó döntést.

Nem vagyunk az unió cselédszobája, nem lehet bennünket fenyegetni, hogy ha nem vagyunk elég szolidárisak az illegális migránsok befogadásában, akkor megvonják, vagy szűkítik a strukturális forrásokat.

Azok nem alamizsnák, vagy könyöradományok, hanem az uniós csatlakozáskor vállalt magyar kötelezettségek kompenzálásai

- jelentette ki Kövér László.

Nem venné jó néven a kormány az uniós források megvonását Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A házelnök szerint Németország olyan súlyú egyoldalú lépésre ragadtatta magát a menekültek invitálásával, amely egész Európára kiható következményekkel járt. Ezt elfelejtették megvitatni azokkal az országokkal, amelyeket a migránsok útvonala érintett - mondta a fideszes politikus, a lépést több mint barátságtalannak nevezve. Kifogásolta azt is, hogy Berlin szeretné döntése negatív következményeit szétosztani.

Hiányzik a terv erkölcsi, jogi alapja, értelmezhetetlen, végrehajthatatlan, és olyan veszéllyel fenyegeti Európát, amely

a gazdasági és szociális krízis mellett kulturális öngyilkossággal is felér

- mondta még a témában a házelnök.