Feljelentés, sikkasztás az Országos Roma Önkormányzatban

Balogh János Közéleti személyiség foglalkozása megbízott elnök nyilatkozik politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2016. január 22. Balogh János Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vitatott módon megválasztott megbízott elnöke újságíróknak nyilatkozik a szervezet budapesti székházában 2016. január 22-én. Hegedüs István, az ORÖ elnöke január 18-án kórházba került, az aznapra összehívott rendkívüli közgyűlésen Buri Edina hivatalvezető azt közölte, hogy az ülés elmarad az elnök akadályoztatása miatt. Az ülést azonban vitatott módon 27 képviselő megtartotta és megbízott elnöknek megválasztotta Balogh Jánost. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy héttel a kinevezése után máris meneszteni kényszerült hivatala két munkatársát Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat új elnöke. A roma önkormányzat két embere több millió forintot utaltatott át magának szabadságmegváltás és "kártérítés" címén. Az elnök ma kirúgta a két dolgozót és feljelentést tett a rendőrségen. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Roma Önkormányzat mindkét munkatársa a Híd a munka világába projektben is benne volt, amiért 500 ezer, illetve 200 ezer forintot kaptak havonta. A két dolgozó nem tudta a szabadságát kivenni, ezért egyikük 900 ezer forint szabadságmegváltást, valamint 5 millió forint "kártérítést", a másik munkatárs pedig 700 ezer forint szabadságmegváltást és 3 millió forint kártérítést utaltatott át magának. Az ügyről nemrég a RomNet portál írt.

Balogh János, az ORÖ új elnöke közleményében azt írta, csak megválasztása után értesült a kifizetésekről. Az ügyben feljelentést tett, egyúttal a két dolgozót menesztette.

Balogh János, Országos Roma Önkormányzat új elnöke egy hét után már a rendőrséghez fordult Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Balogh János közölte azt is, hogy a pénz egy részét visszakérik, "ennek a visszautalása folyamatban van". Az elnök büntetőjogász és munkajogász segítségével akarja feltárni a korábban elkövetett szabálytalanságokat, törvénytelenségeket.

Balogh János elődeihez hasonlóan azt ígéri, hogy az új vezetés "mindent elkövet a törvényes és átlátható gazdálkodás érdekében, és minden törvénytelenséggel szemben a legszigorúbban jár el a jövőben is annak érdekében, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő".