Kihallgatta az OLAF a roma önkormányzat volt elnökét

Vágólapra másolva!
Bár az unió nem támogatja, mégis vizsgálódik a Csalás Elleni Európai Hivatal az Országos Roma Önkormányzat irányítása mellett zajlott Híd a munka világába program ügyében. Az uniós hivatal kihallgatta a szervezet volt elnökét. Közben az adóhatóság tovább nyomozna az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Híd a munka világába program részleteiről kérdezték a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) munkatársai az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) volt elnökét – értesült a Magyar Nemzet. Információik szerint Hegedüs Istvánt két hete az adóhivatalban működő OLAF koordinációs irodában hallgatták ki. A korábbi ORÖ-vezető nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést.

Meg sem próbáltak uniós pénzt lehívni

Az uniós szervezet annak ellenére vizsgálódik a felzárkóztatási projekt ügyében, hogy az kikerült az uniós elszámolásból. A hátrányos helyzetű cigányok munkába segítésére indított program során ugyanis annyi szabálytalanságot követett el az ORÖ, hogy az eredeti tervek ellenére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) meg sem kísérelte lehívni a projektre rendelkezésre álló európai uniós forrást. Ez azt jelenti, hogy teljes egészében a hazai költségvetés finanszírozta a felzárkóztatási programban elköltött 1,6 milliárd forintot.