Ismerős nő ölhette meg az idős érdi házaspárt

Vágólapra másolva!
Egy helyi nőt gyanúsítanak a tavaly októberben elkövetett érdi kettős gyilkossággal, az idős házaspárt alkalmi segítőjük verhette agyon.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatás vár arra a nőre, aki a vádhatóság szerint tavaly októberben különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy idős érdi házaspárt.

Segítőjük végzett velük?

A Pest Megyei Főügyészség csütörtöki közleményében arról ír, hogy az érdi nő már több éve ismerte az áldozatokat, alkalmanként

segített is a ház körüli munkákban a 80 év feletti tanár házaspárnak.

A másnapi takarítás részleteit beszélhették meg 2015 október 30-án este is, amikor – eddig ismeretlen okból - az asszony rátámadt az öregekre. Egy,

a házban talált tárggyal többször is lesújtott, halálos ütéseket mért előbb az asszony, majd a férfi fejére,

és a Blikk szerint megölte az időseket védeni próbáló, nagytestű kutyát is. A támadó ezután átkutatta a házat, majd magával vitte a gyilkosság eszközét – áldozataira csak két nappal később, hozzátartozók jelzése alapján találtak rá a rendőrök.

Ötmilliót kínáltak érte

Mint arról az Origo is beszámolt, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egymillió forintos vérdíjat kínált az elkövetőt leleplező információkért, ezt az összeget pedig négymillió forinttal emelte meg az érdi önkormányzat és egy ismeretlen felajánló.

A feltételezett elkövetőt végül 8 hónapos nyomozás után, július elején fogták el. A megyei ügyészség pedig az ügy súlyára való tekintettel kéri az előzetes letartóztatást -utóbbi elrendeléséről a Budakörnyéki Járásbíróság dönthet majd.