Amerikai nagykövet: Folyamatos a kapcsolat a magyar kormánnyal

Colleen Bell, Bolek Zoltán, Magyar Iszlám Közösség
Budapest, 2016. március 30. Colleen Bell amerikai nagykövet 2016. március 30-án a budapesti Hotel Aquincumban, a Magyar Iszlám Közösség rendezvényén, amelyen a századik évfordulóját ünnepelték annak, hogy az iszlám törvényesen elismert vallás lett Magyarországon. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Folyamatos a kapcsolattartás magas szinten a magyar kormánnyal, nagyon erős Magyarország és az Egyesült Államok katonai, rendvédelmi és kereskedelmi együttműködése - mondta Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet az ATV-nek adott, szombaton sugárzott rendkívüli interjújában.
Vágólapra másolva!

Arra a felvetésre, hogy az amerikai elnök nem találkozott a magyar miniszterelnökkel, a diplomata azt válaszolta: Barack Obama és Orbán Viktor nagyon gyakran találkoznak különböző alkalmakkor, továbbá sok magas rangú amerikai kormánytisztviselő jött és jön Magyarországra.

Colleen Bell amerikai nagykövet Forrás: MTI/Marjai János

Mindkét ország tagja az Iszlám Állam elleni koalíciónak, és a NATO keretein belül is együttműködnek - közölte a kapcsolatépítés területeiről beszélve. Hozzátette:

a Magyarországon tevékenykedő több mint 230 amerikai cég csaknem százezer magyarnak ad munkát,

és a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok tovább erősödhetnek, ha sikerül tető alá hozni a transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodást (TTIP), amely mindkét országnak előnyös lenne.

Colleen Bell arra is kitért, hogy minden társadalom alapja a tiszta közélet, a korrupció mindent aláás, ezért őszintén és világosan kell beszélni a problémáról, valamint erőfeszítéseket kell tenni a korrupció visszaszorítására.