Ha szereti a felhőket, ma jó napja lesz

viharfelhő
Viharfelhők Debrecen felett
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Kedden erősen felhős időre van kilátás - írja a Köpönyeg.hu. Elsősorban az északnyugati területeken számíthatunk esőre, záporra. A délkeleti szél többfelé marad élénk, néhol erős széllökésekre is számíthatunk. Reggel 5 és 10, délután 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán változóan, gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak elszórtan fordul elő kisebb csapadék. 13 fok körül várható a csúcsérték.

Csütörtökön és pénteken borult idő valószínű mindkét nap, és sokfelé várható kiadós mennyiségű eső. Csütörtökön a DK-i, pénteken az ÉNy-i szél erősödik meg. 10-13 fok körüli értékeket mérhetünk délutánonként.

Boldog névnapot

Október 18. az év 292. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 74 nap van hátra.

Ma a Lukácsokat ünnepeljük.

A Lukács a latin Lucas névből ered, aminek a jelentése: lucaniai férfi. Ma Ambrus, Jusztusz névnap is van.

Megszületett III. Frigyes porosz király és német császár

I. Vilmos fia, III Frigyes 1831. október 18-án született és korán kilépett a politikai porondra, bírálta Bismarck alkotmányellenes rendszerét, s emiatt magára vonta - a sértetten kívül - atyjának neheztelését is - írja a Múltkor.hu. A porosz-osztrák-olasz háborúban a II. porosz hadtest főparancsnoka, a franciák elleni háborúban pedig a III. német hadtest fővezére volt. Igen kiváló hadvezéri tehetségről tett tanúbizonyságot - 1866. július 3-án, a königgratzi csatában ő futamította meg az osztrákokat -, s katonái körében is népszerű volt - egymás között csak Unser Fritz-nek hívták. Távol a csataterektől békés ember volt, szerette a művészeteket, és sokat foglalkozott a tudományokkal. Már súlyos gégerákban szenvedett, amikor apja halála - 1888. március 9. - után elfoglalta a trónt, s mindössze 99 napig uralkodott. A trónon fia, II. Vilmos követte.

Távkapcsoló

A TV2-n a Sherlock és Watsonból, az RTL Klubon a Castle-ből kapunk új részt, a Viasat3-on a Supergirl, a Duna TV-n a Velvet Divatház folytatódik. A LifeNetworkön a Szerelem tálalva párjaival költhetjük el a vacsoránkat, a Prime-on a Scream Queens - Gyilkos történeten ijedezhetünk, a Comedy Centralon az Agymenőkön nevetgélhetünk.

Mozipremierek

  • Lángelmék
  • Jack Reacher: Nincs visszaút
  • Gagarin
  • Az utolsó király
  • Érettségi