Vágólapra másolva!
Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vettek egy horvát férfit Budapesten a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai, a férfi ellen két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.
Vágólapra másolva!

A 34 éves S. Goran horvát állampolgárt a rendőrök hétfőn fogták el a Damjanich utcában. A férfi Bajza utcai tartózkodási helyén házkutatást tartottak, és ennek során körülbelül 13 kilogramm zöld növényi törmeléket és 1,3 kilogramm - fehér por, illetve tömbösített állagú - kábítószer-gyanús anyagot találtak a nyomozók, valamint digitális mérleget, vákuumfóliákat, vákuumozó-gépet, közel 4 millió forint készpénzt, illetve valutát és egy hamisított bosznia-hercegovinai útlevelet foglaltak le.

A vegyészszakértő előzetes véleménye szerint a növényi törmelék marihuána, a fehér por és tömbösített anyag pedig kokain, amelyek hatóanyag-tartama meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer kiskereskedelmi feketepiaci értéke több mint 90 millió forint.

A férfi ellenőrzése során a nyomozók megállapították, hogy vele szemben két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van, Horvátország fegyveres rablás, Szerbia halált okozó cserbenhagyásos közlekedési bűncselekmény miatt körözi - olvasható. Kiderült, hogy a férfi évek óta a házkutatás során megtalált és lefoglalt hamis útlevélben szereplő álnéven bujkált és utazott Európában.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.