Nem Kálmán Olga hozza a nézettséget az ATV-nek

Kálmán Olga
Vágólapra másolva!
Az ATV karácsonyi partija után Kálmán Olga műsorvezető felmondott, és mint kiderült, a Hír TV-hez szerződött. A Ripost úgy tudja, hogy nettó 4 millió forintot fog havonta keresni, ami – minden demagógia nélkül – példátlanul magas fizetés. Nyilván felmerül a kérdés, hogy megérhet-e egy tévés ennyi pénzt valakinek, ez esetben a Hír TV tulajdonosának, Simicska Lajosnak.
Vágólapra másolva!

Kálmán Olga nézettsége alapján legalábbis furcsa ekkora fizetés.

Kálmán Olga Forrás: ATV

Messze nincs ugyanis már a csúcson Kálmán Olga. A kábelnézettségre vonatkozó, 18 évesnél idősebb lakosság körében, ami az ATV számára a legfontosabb szám, a reggeli politikai-közéleti műsor, a Start gyakran kétszer akkora piaci részesedést (shr-t) produkált, mint Kálmán Olga műsora, az Egyenes beszéd.

A reggeli Start gyakran 9-10%-ot is elért – vagyis sokkal többet. Az ATV számára másik lényeges adat a teljes lakosságban (4+) a hét legnézettebb 50 adása (Top 50). Erre a listára régóta nem tud felkerülni Kálmán Olga műsora.

Sas József Forrás: MTI/Földi Imre

Ugyanakkor Sas József kabaréja, Hajdú Péter Frizbije vagy Havas Henrik műsora – mindegyik ATV-produkció – igen.

Sőt, gyakran az este 9 órás ATV-híradónak is magasabb a nézettsége, mint Kálmán Olgáé.

Feltűnő az is, hogy amikor az Egyenes beszédet nem Kálmán Olga vezette, mert például szabadságon volt, akkor sem volt kisebb a műsor nézettsége. Vagyis, nem tűnik úgy, hogy pótolhatatlan veszteség éri az ATV-t Kálmán Olga távozásával.