Tíz autó ütközött az autópályán

Vágólapra másolva!
Szombat délelőtt az M1-es autópálya budaörsi szakaszán, egymástól pár száz méterre történt két baleset. Összesen 10 autó ütközött össze.
Vágólapra másolva!

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint eddig tisztázatlan körülmények között négy autó karambolozott az M1-es autópályán szombat reggel Budaörsnél, pár száz méterre pedig hat másik ütközött össze, hárman megsérültek. Oda mentőhelikoptert is küldtek.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idején a Budapestről kivezető oldalon rendőri irányítás mellett a leállósávban halad a forgalom, torlódásra kell számítani.

Kamion a forgalommal szemben

Az M70-es autóúton pedig pénteken este kamionok ütköztek össze. A járműforgalom elől elzárt területen, a forgalommal szemben közlekedett egy kamion Letenye felé. Az újhartyáni sofőr a 16+554-es kilométerszelvénynél

meg akart fordulni,

ekkor ütközött össze a Tornyiszentmiklós irányába közlekedő román nyerges vontatóval.

Részeg volt a kamionsofőr

A magyar sofőrnél

az alkoholszonda pozitív értéket mutatott,

az újhartyáni férfit a rendőrégre vitték, elvették a jogosítványát és ittas járművezetés miatt eljárást indítottak vele szemben.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a baleset során mintegy 900 liter üzemanyag folyt az úttestre. A műszaki mentés idejére az érintett szakaszon lezárták a fél útpályát, a mentés még az éjszaka befejeződött, a forgalom szombaton már zavartalan volt.