Egyszeri alkalom volt Vitézy Dávid előadása Kanadában – tudta meg az Origo. A BKK volt vezérigazgatója a Metrolinx vállalat meghívására beszélt budapesti tapasztalatairól, és Toronto közlekedését is értékelte. 

Szívességből, fizetés nélkül adott tanácsokat a kanadai Metrolinx közlekedésfejlesztő vállalatnak Vitézy Dávid. A Bors a múlt héten írta meg, hogy a Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatója Torontóban előadást tartott a kanadai vállalat vezetőinek, megosztotta budapesti tapasztalatait, és értékelte a kanadai város közösségi közlekedését is. 

Vitézy Dávid korábban Heves megyét is tömegközlekedési eszközökkel járta be. Most Torontón volt a sorForrás: Origo

Genfben találkoztak

A Metrolinx szóvivője az Origónak elmondta: regionális igazgatójuk még 2013-ban, Genfben ismerte meg Vitézy Dávidot, az UITP kongresszusán. Mivel a BKK volt vezérigazgatója nemrég New Yorkban volt, könnyű volt megszervezni egy néhány napos torontói látogatást – tette hozzá. 

Vitézy Dávid előadása egy sorozat része volt, amelyet a cég alkalmazottainak és néha külsős vendégeknek szoktak tartani. 

„Úgy gondoltuk, Budapest legújabb közlekedési tapasztalatai és sikerei érdekesek lehetnek számukra” – mondta Mark Oster, aki hozzátette: a közönség nagyon jól fogadta a magyar szakember előadását. 

Egyszeri alkalom

Azt ugyanakkor a szóvivő megjegyezte: Vitézy Dávid szereplése egyszeri alkalom volt, és fizetést sem kapott érte.