Az MSZP holnap úgy fog figyelni, mint még soha

2016.02.22. 11:41

Az MSZP kedden újra megpróbálja benyújtani a Nemzeti Választási Irodánál a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdését - jelentette be Lukács Zoltán, a párt alelnöke. Hogy elkerüljék a múltkori fiaskót, holnap többen, kamerákkal, fényképezőgépekkel felszerelkezve mennek a Nemzeti Választási Irodához.

Lukács Zoltán azt mondta, a Kúria kedden dönt arról, átengedi-e az előtte fekvő, a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdést. A politikus szerint kérdés, amelynek benyújtásával legutóbb megelőzték az MSZP-t, nem a vasárnapi zárva tartás eltörléséről szól, "teljesen értelmetlen" és csak "azért lett feltéve, hogy időt lehessen húzni" vele.

Az alelnök kijelentette, meglepődnének, ha a Kúria átengedné azt, mert az egyrészről hibás, másrészről pedig nem felel meg a törvényi előírásoknak. Ha a kérdést megsemmisítik, akkor újra megnyílik a lehetőség arra, hogy a Nemzeti Választási Irodához lehessen fordulni, amire az MSZP készen áll - mondta.

Lukács Zoltán azt is mondta, tanultak az elmúlt időszakból, kedden többen lesznek, kamerákkal, fényképezőgépekkel és "megfigyelőkkel" mennek a Nemzeti Választási Irodához.

Vannak kivételekForrás: Origo

 Azt üzente: "meg lehet próbálni természetesen megint ellehetetleníteni a népszavazási intézményt, de biztosak lehetnek abban, hogy mi is ott leszünk és egészen pontosan dokumentálni fogjuk, hogy mi történik". Hangsúlyozta, addig nem adják fel, amíg az emberek nem mondhatnak véleményt az ügyről. Kiemelte, hogy

a zárva tartásról szóló jogszabálynak a mai napig 68-70 százalékos az elutasítottsága.

Az alelnök arról is beszélt, tudják, hogy "megint készülnek arra, hogy ellehetetlenítsék ezt a lehetőséget", mert "láttuk, hogy mire képes" a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság. A kockás ingben érkező politikus azt is bejelentette, hogy pártjuk egyetért az oktatási dolgozók követeléseivel. Az eseményt követően nem sokkal a szocialista frakció közel másfél tucat tagja kockás ingben állt ki a Parlament főlépcsőjére, a sajtó kamerái elé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK