Bántalmazás miatt nyomoznak egy tiszabői tanár ellen

2016.03.21. 16:52

Bántalmazás miatt nyomoznak a rendőrök egy tiszabői tanár ellen. A pedagógusra a szülők és a kollégái is panaszkodtak már.

Nyomozás indult a Tiszabői Általános Iskola egy tanára ellen, aki bántalmazta és fenyegette a diákokat – erősítette meg az Origónak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az Eduline értesülését.

Forrás: AFP

Az oktatási portál szerint a szülők már többször panaszkodtak a 47 éves tanárnőre, de a tankerület vezetője és az igazgató is megvédte a pedagógust.

Ököllel ütötte a kislányt

Az igazgató 2013-ban mutatta be a tantestületnek a pedagógust, akit igazgatóhelyettesnek nevezett ki. Szakmai hiányosságok miatt azonban megfosztották ettől a pozíciótól, és a gyógypedagógiai tagozat egy kis létszámú osztályát vette át.Az Eduline birtokába került dokumentum szerint a 47 éves pedagógus fizikailag is bántalmazta a gyerekeket, és káromkodott velük. Egy szülő például azt írta, hogy a tanár furcsán közeledik a gyerekhez, csókot kér tőle, és egy alkalommal a szoknyáját is felhúzta a kislány előtt.Előfordult az is, hogy a tanárnő az iskolavezetést is megkerülve fordult a családsegítőhöz, és a gyerekeket azzal fenyegette, hogy elveszi őket a szüleiktől. Egy másik alkalommal a pedagógus ököllel és tenyérrel ütötte egy kislány hátát és fejét, mert az összeverekedett egy társával.

Bántalmazás miatt nyomoznak

A pedagógus ellen már a kollégái, a szülők, az iskola közalkalmazotti tanácsa és a Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat is többször panaszt tett. A munkaközösség vezetői például azt írták vele kapcsolatban, hogy elveszítette hitelességét nemcsak a tantestület, de a diákok és a szülők előtt is.Ennek ellenére az érintett pedagógus továbbra is az intézményben dolgozik.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság februárban indított büntetőeljárást bántalmazás miatt az említett oktatási intézmény egyik alkalmazottja ellen - válaszolta az Origo megkeresésére a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 47 éves tanárnőt, a nyomozás érdekeire való tekintettel azonban többet nem mondtak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK