Komolyan veszi az Iszlám Állam fenyegetését a kormány

2016.03.30. 14:18

Folyamatosan elemzik az Iszlám Állam fenyegetését a magyar titkosszolgálatok, de a terrorfokozat szigorítására nincsen szükség – jelentette be Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó. 

Komolyan veszi a magyar kormány az Iszlám Állam fenyegetését – jelentette be sajtótájékoztatóján a miniszterelnöki főtanácsadó. Bakondi György a Parlamentben arról beszélt, hogy folyamatosan elemzik, értékelik és figyelemmel kísérik az Iszlám Állam honlapján megjelent közleményt,  amelyben külön megemlítik Magyarországot mint lehetséges célpontot. 

Bakondi György szerint komolyan veszik a fenyegetéstForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem magas a terrorveszély

A főtanácsadó szerint nincs szükség a terrorfokozat emelésére, de a titkosszolgálatok folyamatosan feldolgozzák az összes információt, amely esetleg veszélyt jelenthet Magyarországra. 

Az illegális migráció miatti veszélyhelyzet ugyanakkor továbbra is érvényben van, az utóbbi napokban ráadásul növekedett a migrációs nyomás, most már naponta 250 illegális határátlépőt  fognak el. 

Bakondi György az ellenzéki pártokat arra kérte, hogy az ország érdekében vegyenek részt a pénteki ötpárti egyeztetésen a terrortörvényekről, és támogassák a magyar emberek biztonságára irányuló lépéseket.