A pontos tervek hiányában nem tudta a vár felújításának végösszegét megmondani L. Simon László, de szerinte a munkálatok biztosan nem kerülnek majd 200 milliárd forintba.

A vár felújításának költsége meg sem közelíti a 200 milliárd forintot - mondta L. Simon László az RTL Klubnak. A miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkára azonban azt nem árulta el, hogy pontosan mennyi lesz a végösszeg.

L. Simon László szerint nem kerül majd 200 milliárd forintba a vár felújításaFotó: Polyák Attila - Origo

Az Együtt azt állítja, hogy a vár felújítása  több mint 200 milliárd forint lesz, vagyis kétszer annyi, mint amennyit a kormány bejelentett.Szabó Szabolcs, a párt képviselője szerint csak a kolostor felújítása több mint 20 milliárdba kerül majd.

A várban a meglévő mellé további három mélygarázst is terveznek, hogy a várba költöző minisztériumok dolgozóinak legyen hol parkolniuk. L.Simon szerint azonban ezeket a helyiek és a turisták is használhatják majd.

Négy mélygarázs is terveznek a várbaForrás: Thinkstock

A budai Vár fejlesztésével kapcsolatos szakmai vitákat lefolytatására létrehozott Hauszmann-bizottság keddi ülése után az államtitkár azt mondta, hogy kacsa a 200 milliárdos végösszeg. Azonban a pontos tervek hiányában L.Simon László nem tudta megmondani, mennyi lesz a végösszeg.