Sztrájk alatt is kaphatnak fizetést a tanárok

A Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért (KARD) Egyesület márciusi témája: az oktatás. A kerekasztal felkért résztvevői: · Békés Gáspár, diák olimpikon · Bősz Anett, közgazdász, politikus · Dr. Hiller István, a Parlament alelnöke, volt oktatási és kulturális miniszter · Krasznai Gábor, Szülői Összefogás Gyermekeink Jövőjéért · Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke · Ónódy-Molnár Dóra, újságíró · Pallás György, volt középiskola igazgató · Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója · Dr. Timár Gábor, tanszékvezető egyetemi docens
Vágólapra másolva!
A sztrájk alatt is kaphatnak fizetést a tanárok a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint.
Vágólapra másolva!

Országszerte sok száz iskola és több ezer tanár csatlakozik az egész napos sztrájkhoz - mondta az Origónak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke.

Mendrey László szerint több ezer tanár csatlakozik a szerdai sztrájkhoz Fotó: M. Schmidt János - Origo

Mendrey László konkrét számot még nem tudott közölni, de szerinte minimum annyian vannak a sztrájkoló tanárok, mint az április 15-i, kétórás munkabeszüntetésen.

A PDSZ elnöke arra is figyelmeztetett,

Az elszámolás ugyanis nem automatikus: a pedagógusok a túlóraszámukra is terhelhetik a levonandó időszakot, ha a hónap végéig egyeztetnek erről munkaadójukkal.

A szerdai sztrájk eseményeit itt követheti élőben.