Aláírták a kormány támogatói döntését a 3-as metróvonal felújításához - közölte Tarlós István.  főpolgármester hétfő este a Hír TV-nek adott interjújában.

"Aláírták a támogatói döntést a kormány részéről", így elindítható a 3-as metró felújításához szükséges kiviteli tender - mondta Tarlós István főpolgármester a Hír TV-nek adott interjújában.

Szerinte a felújításhoz meglesz minden forrás.

Szavai szerint a kormány "a jelek szerint" biztosítani fogja azt a pénzt, ami esetleg hiányzik az európai uniós források közül. A főpolgármester közölte azt is: november-december táján megkezdődhet a felújítási munka.

Novembertől egyre többször lesz buszos pótlásForrás: MTI/Jászai Csaba

A felújítás közel egy időben kezdődhet meg az északi, a Lehel tér és az Újpest-Központ állomás közötti, valamint a déli, a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszokon - derült ki a Fővárosi Közgyűlés ülésére korábban benyújtott előterjesztésből.

A déli és északi szakaszok építésének ideje alatt, a középső szakaszon, a metró csökkentett üzemidőben, hajnali fél öt és este nyolc óra között közlekedne, így a megnövelt éjszakai üzemszünetben és

a hétvégi vágányzárak idején a középső szakasz felújítási munkái is végezhetők.

A déli és északi szakasz átépítését, forgalomba helyezését követően a középső szakaszt tervezik majd lezárni.