Bilincsben vitték el az ájult tiniket magukra hagyó zenészeket

Vágólapra másolva!
Bilincsben vitték vissza Ferihegyről Siófokra a rendőrök azt a két kanadai zenészt, akiknek a Balaton Soundon adott szombati koncertjük után félájult lányokat találtak az öltözőjében – értesült a Hvg.hu.
Vágólapra másolva!

Szinte észrevétlenül próbált megpattanni a Balaton Soundról az a kanadai zenekar, amelynek öltözőjében magatehetetlen lányokat találtak a koncert után – írja a Hvg.hu.

Heten mehettek be a zenekar öltözőjébe

A koncert után hét kiválasztott lány bemehetett a VIP-részlegbe, ahol az öltözők és az étkezőrész is van. A lap úgy tudja, a lányokat többen látták, ahogy az udvaron még vidáman nevetgéltek, jó hangulatban voltak, de még a részegség jeleit sem igazán mutatták, nemhogy a rosszullétét.

Úgy tudjuk az öltözőben még mind a hét lány szerepelt egy szelfin, amely később a rendőrök birtokába jutott. Később négy lány elhagyta az öltözőt, a zenekar tagjai pedig kiállítottak egy embert az öltöző ajtaja elé, aki senkit nem engedett be. Egy idő elteltével a két fellépő sietve elrohant az öltözőből, valakitől még elköszöntek, aztán távoztak – írja a lap.

A lányokra a cateringgel megbízott dolgozók találtak rá. A Hvg.hu forrása szerint a lányok nem voltak eszméletlenek, de nagyon rosszul voltak.

Kimutatták a drog jelenlétét

A lányokat ezután átvitték egy üres öltözőbe és azonnal orvost hívtak hozzájuk, és a két lányt mentővel vitték kórházba. Úgy tudjuk, egyiküktől vért vettek, és a gyors drogteszt kimutatta valamilyen kábítószer jelenlétét. A lányok ismerősei nemrég úgy nyilatkoztak, hogy valamilyen ismeretlen eredetű itallal kínálták őket, ezután lettek rosszul.

A fellépők elmenekültek

A zenekar tagjainak a szervezők megmondták, hogy nem hagyhatják el az országot. Ennek ellenére ők el akartak menni. A Hvg.hu szerint a sietséget az is mutatja, hogy a szervezők által a zenekarok rendelkezésére bocsátott kisbusz helyett a DVBBS tagjai egy taxit fogtak, és azzal indultak a ferihegyi reptérre a magánrepülőgépükhöz. A rendőrök a gép indulása előtt utolérték a DVBBS mindkét tagját, akik a fogdába kerültek, amíg a személyes holmijaikat átkutatták. Ekkor találták meg a közelebbről nem pontosított hatóanyagú kábítószert is.

A fellépőket ezután nem engedték el, hanem Siófokra szállították, hogy az illetékes rendőrségen hallgassák ki, itt bilincs is került rájuk. A kihallgatás után viszont szabadlábon védekezhettek. A Hvg.hu úgy tudja: azonnal mentek tovább az ibizai fellépésükre.

Óvszer a pohárban

A lap úgy tudja, a takarítók találtak egy használt óvszert egy pohárban, de kidobták, mert nem tudtak róla, hogy bűnjel lehet. Az egyik kanapé előtt pedig egy összehajtott törölközőt találtak. Ennek kapcsán a lap rákérdezett a rendőrségnél, hogy nyomoznak-e nemi erőszak miatt, de nem kívántak válaszolni.

Ha a két fellépő ellen valóban büntetőeljárás indul, akkor a magyar bíróság beidézheti őket. Ha nem jelennek meg a tárgyaláson, akár nemzetközi elfogatóparancsot is kiadhatnak ellenük - írja a Hvg.hu.