Hangos a reptér, az LMP a kormánytól vár megoldást

2016.08.16. 14:41

Az LMP a kormánytól vár megoldást a Liszt Ferenc repülőtér zajterhelésének csökkentésére, miután állításuk szerint egyre több a lakossági panasz. A környéken élők az egészségüket féltik és ingatlanaik értékvesztésétől is tartanak.

Egyre több panasz érkezik az LMP-hez a Liszt Ferenc repülőtér közelében élőktől, azért az ellenzéki párt kormányzati intézkedést sürget a zajterhelés csökkentése érdekében - közölte Sallai R. Benedek.

Az LMP-s Sallai R. Benedek kormányzati intézkedést sürget a zajterhelés csökkentéséreForrás: Origo

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke azt mondta: a repülőtér évi tízmilliót meghaladó utasforgalma több mint félmillió, közelben lakó ember mindennapi életét érinti, közülük szerinte egyre többen jelzik, hogy folyamatos a zaj, éjfél és hajnali 5 óra között sem áll le a légi forgalom.

Sok az utas a repülőtéren, nagy a forgalom, és így az egészségügyi- és zajterhelés isFotó: Origo

Az LMP képviselője azt mondta: Magyarországon nem az egészségügyi megfontolásokhoz igazítják a környezetvédelemi határértékeket, hanem a zajszinthez, így az mindig a határérték alatt marad.

Megjegyezte, a reptér környezetvédelmi engedélyének jogszerűségét kormánypárti polgármesterek is támadják. Jelezte: ősszel ismét a fenntartható fejlődés bizottsága napirendjére tűzi a kérdést, így megvizsgálják majd, hogy a jelenlegi jogszabályok betartatásával lehet-e rendezni a helyzetet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK