Jöhet a következő rezsicsökkentés

2016.08.18. 09:23

Lát lehetőséget egy újabb rezsicsökkentésre Seszták Miklós fejlesztési miniszter. Arról is beszélt a Figyelőnek adott interjúban, hogy egyelőre nem zárják be a Déli pályaudvart, viszont finomhangolásra készülnek a pénzügyi szolgáltató állami cégeknél. 

Az elsődleges cél az eddigi rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése, de lát lehetőséget egy újabb hasonló akcióra is Seszták Miklós. A fejlesztési miniszter a Figyelőnek adott interjúban még nem akarta megbecsülni az esetleges újabb rezsicsökkentés mértékét, mert szerinte ez sok mindentől függhet. 

Ilyen tényezőnek nevezte Seszták a gázárak alakulását, az EU által az internet áfájának tervezett csökkentése miatt indított kötelezettségszegési eljárás fejleményeit, valamint a rezsicsökkentés érdekében végrehajtható költséghatékonysági intézkedések eredményeit, a szinergiák kihasználását. 

Seszták Miklós fejlesztési miniszter elképzelhetőnek tart egy újabb rezsicsökkentéstForrás: MTI/Kovács Attila

A miniszter beszélt arról is, hogy a Déli pályaudvar sorsa a gazdasági kabinet első ülésén és a kormányülésen is téma volt nemrég, végül az a konszenzus alakult ki, hogy a kormány egyelőre nem számol a Déli bezárásával. 

A kormány elindít három vasúti fejlesztést. A 4-es metró miatti kötelezettségek, illetve a tervezett nagykórház miatt bővítik a Kelenföldi pályaudvart, és felújítják a Nyugatit és a Keletit is. Seszták kitért arra is, hogy kizárólagos állami tulajdonú légitársaság nem lesz, de "piaci alapú ötletből" több is van. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK