Neonáci emléktúrákat szervez és nyíltan élteti a Hitler-kultuszt az a szervezet, amelynek alapítványokon keresztül juttat közpénzt a Jobbik - erről írt a 888.hu. A cikk szerint a Jobbik a párttámogatásának egy részét átutalja a Gyarapodó Magyarországért Alapítványnak, és onnan kaphat pénzt a Hatvannégy Vármegye Alapítvány, amelynek ifjúsági mozgalma szervezte például az Attila Védvonal Emléktúrát, ahol az egyik Jobbik-szimpatizáns Hitler-kosztümben pózolt. 

A 888.hu szerint

feltételezhető, hogy a radikális párt országgyűlési támogatásainak egy része több - a párthoz köthető - alapítványon keresztül olyan szervezetet és mozgalmat finanszíroz, amely etikailag vállalhatatlan. 

Ahogyan arról az Átlátszó is beszámolt már, a Jobbik az országgyűlés által meghatározott párttámogatásának nagy részét az általa alapított Gyarapodó Magyarországért Alapítványnak (GYMA) adja. 

Csakhogy a GYMA is számtalan alapítványt támogat, többek között a Hatvannégy Vármegye Alapítványt is, amelyet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomhoz (HVIM) hasonlóan, szintén Toroczkai László, a Jobbik alelnöke alapított.

A 888.hu cikke szerint a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány 266 millió forintot kapott a Jobbik párttámogatásából, a GYMA pedig 38 millió forintot juttatott el ebből a Hatvannégy Vármegye Alapítványhoz.  

A Gyarapodó Magyarországért Alapítvány többek között a párt sajtóját is finanszírozza, így a Barikádot és az Alfahírt is.

A HVIM honlapján szerepel, hogy "a Hatvannégy Vármegye Alapítvány a mozgalom számos tevékenységének támogatása mellett önálló kezdeményezésű ügyeket is támogat, megvalósít".

Vagyis a Jobbik országgyűlési párttámogatásának egy része, az ominózus alapítványi láncon keresztül lényegében akadálytalanul köthet ki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kezében.

Bár a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom önmagát a párttól teljesen függetlennek mondja, valójában a Jobbik szatellitszervezeteként működik. Több vezetőségi tag most is a Jobbik színeiben politizál, így Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, a HVIM örökös vezetőségi tagja. Magvasi Adrián, a Jobbik választókerületi elnöke is a HVIM vezetőségi tagja. Fodor Tamás György, a Jobbik közép-európai kapcsolatokért felelős munkatársa, szintén a HVIM vezetőségi tagja. 

A mozgalom pedig olyan eseményeket szervez, mint például az Attila Védvonal Emléktúra - ezen az eseményen akadt olyan Jobbik-szimpatizáns, aki Hitler-kosztümben pózolt. Rendszeresen szerveznek olyan táborokat is, amelyeken a Farkasok nevű, honvédelmi ismereteket oktató, félkatonai jellegű csoportosulás géppisztolyokkal gyakorlatozik. Ugyanez a szervezet, a Farkasok gyakran jelennek meg a HVIM által megrendezett Nemzeti Ifjúsági Táborban is, ahol vannak olyan szélsőségesek, akik vállaltan reklámozzák a Waffen SS iránt érzett elkötelezettségüket.