Ragyogó napsütés és országos fagy vár ránk

időjárás napsütés Duna nap  Budapest
Szombaton is kellemes, tavaszias idő várható.
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Szerdán ragyogó napsütésre van kilátás, csak kevés felhő lesz az égen - írja a Köpönyeg.hu. Csapadék sehol sem alakul ki. Gyengül a légmozgás. Estétől párássá válik a levegő.

Reggel ismét országos fagy várható, délután is hideg téli idő lesz +3 fok körüli maximumokkal.

Csütörtökön a reggeli párásság megszűnése után sok napsütés valószínű, majd fátyolfelhős lesz az ég. Marad a száraz, hideg időjárás. Reggel -4, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken változóan felhős idő lesz, csapadék nélkül. A megélénkülő DNy-i széllel enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe. Délutánra +5 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.

Hétvégén marad a változóan felhős idő, és tovább enyhül a levegő: mind többfelé mutathatnak +5, +6 fok feletti értékeket a hőmérők.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Kiállt az Oktogonhoz a Morning Show miatt elbocsátott rádiós. "Van az úgy, hogy több az ember, mint a frekvencia. Nekem épp nincs rádióm!" – írta ki az oldalára.

Lehoczky Éva operaénekesnő lehetett a keddi fővárosi tűz halálos áldozata.

Így hozza formába az autóját a télre! Noha a rendszeres havazások időszaka még nem köszöntött be, már most is egyre csípősebbek a reggelek, pláne az éjszakák. Elmondjuk, hogyan készítse fel az autóját a télre, és hogy mit készítsen be feltétlenül a csomagtartóba.

Vona Gábor beszélt a névváltoztatásáról. Eredeti neve ugyanis Zázrivecz Gábor. A parlamentben megkérdeztük Vona Gábort, miért változtatott nevet, és mikor.

Ismét feltűnt a száz éve nem látott tengeri lény. A Bathochordaeus charon kétségtelenül a legtitokzatosabb tengeri lények közé tartozik. Több mint száz éve látták először, azóta viszont nem sikerült újból a nyomára akadni, sőt, már abban is kételkedtek a szakemberek, hogy egyáltalán létezik. Most új felvételek készültek a faj egyik képviselőjéről, ami eloszlatta a kételyeket.

Boldog névnapot

December 7. az év 342. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 24 nap van hátra.

Ma az Ambrusokat ünnepeljük.

Az Ambrus férfinév a görög Ambrosziosz név rövidüléséből származik. Az Ambroziosz jelentése: halhatatlan. A görög mitológiában az ambrózia az istenek halhatatlanságot biztosító étele volt. Női párja: Ambrózia.

Távkapcsoló

Cudar hideg, téli estén nincs is jobb, mint egy fűtött lakásban a tévé elé kuporodni. Az OzoneNetworkön melegebb tájakra utazhatunk, este 8-kor az Érintetlen Afrika című sorozatba nézhetünk bele. Este 9-kor a Viasat3-on az Ál/arc című filmnek adhatunk egy esélyt, Nicolas Cage és John Travolta alakít benne emlékezeteset.

Mozipremierek

  • Az ügyfél
  • Hivatali karácsony
  • Hideg hegyek
  • Az univerzum története
  • A démon arca