Kommandósok jelentek meg a Corvin-negyedben

Vágólapra másolva!
Kommandósok és civil ruhás nyomozók rohanták le kedden este a fővárosi Corvin-negyed metróaluljáróját – gázpisztolyos lövöldözés miatt riasztották őket, még keresik a konfliktus résztvevőit.
Vágólapra másolva!

Kommandósok egyenruhás és civil öltözéket viselő nyomozók rohanták le kedd este Budapesten a Corvin-negyed metróaluljáróját és környékét – tudta meg az Origo.

Egy szemtanú beszámolója alapján 15-20 rendőr is részt vehetett a rajtaütésnek tűnő akcióban.

Mint lapunkkal közölte, egy embert a felszínen tepertek le, egy kommandós egység pedig a mozgólépcsőn rohant le.

A villamosmegállóban és az Üllői úti kereszteződésben eközben legalább 6-7 rendőrautó állt keresztben. Nem megerősített értesüléseink szerint a BRFK bűnügyi bevetési csoportja is a helyszínen van.

Egy lövéssel kezdődött

Érdeklődtünk a BRFK sajtóügyeleténél is, hogy pontosan mi történt a Corvin-negyedben, hány embert fogtak el, milyen jogcímen indított eljárást az ügyben a rendőrség.

A sajtóosztály úgy tájékoztatott minket, hogy egy bejelentést ellenőriznek a rendőrségi egységek, konfliktus történt a Práter utca 60-as szám környékén.

Két személy összeszólalkozott egy harmadikkal, aki gázpisztolyt kapott elő, és haragosai felé lőtt.

A Corvin felé indultak?

A rendőrség ugyanakkor nem tudta megerősíteni az elfogás hírét, sőt, mint elmondták, a gázpisztolyos összecsapás minden érintettje távozott a helyszínről. A sajtóügyelet cáfolta azt a nem hivatalos, szemtanútól származó értesülésünket is, hogy a bevetési egységeknél géppisztoly lett volna – a rendőrök csak szolgálati fegyvereiket viselték.

A Práter utcából valószínűleg a Corvin-negyed felé indulhatott gázpisztolyos lövöldözés egy vagy több résztvevője, ez megmagyarázza a helyi razziát is. Az ügy szereplőit még keresik a rendőrök.