Kunhalmi Ágnes magyarázza a röhögőgörcsét

Kunhalmi Ágnes; Molnár Gyula
Budapest, 2016. október 23. Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke (b) és Molnár Gyula, az MSZP elnöke az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, a Nagy Imre Emlékház előtt a 2016. október 23-án. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A kormánypropaganda nevetségességével magyarázta Kunhalmi Ágnes azt, hogy miért nem tudta rendesen megtartani múlt pénteki sajtótájékoztatóját. Az MSZP budapesti elnöke azt már korábban elismerte, hogy nem állt a helyzet magaslatán. Röhögőgörcsöt kapott többször is, összevissza beszélt. Egyes újságok arról írtak, hogy részeg volt, esetleg valamilyen szer hatása alatt állt.
Vágólapra másolva!

Annyira nevetséges és kínos volt, ahogy a kormánypropaganda próbálkozott, hogy

- állította a Magyar Nemzetnek Kunhalmi Ágnes. Az MSZP budapesti elnöke szerint kizárólag ez az oka a nevetésrohamának.

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Kunhalmi alig tudta befejezni a múlt pénteki sajtótájékoztatóját. Többször elnevette magát, és ő maga is elismerte, hogy "nem áll a helyzet magaslatán".

Kunhalmi Ágnest az M1 Híradójának riportere kérdezte Medgyessy Péter volt szocialista kormányfőnek korábbi kijelentéséről, miszerint az MSZP-nek és a Demokratikus Koalíciónak együtt kellene működnie a Jobbikkal.

Kunhalmi Ágnes félig nevetve azt mondta, nem ért egyet az egykori kormányfővel, azt pedig kizártnak nevezte, hogy a DK összefogjon a Jobbikkal. Arra a riporteri felvetésre, hogy ezt a témát Gyurcsány Ferenc is pedzegette, Kunhalmi Ágnes azt válaszolta:

ezután ismét elnevette magát. Vagyis két, egymásnak ellentmondó választ adott ugyanarra a kérdésre. Hiszen egyrészt kizárta a baloldal és a Jobbik koalícióját, másrészt arra utalt, hogy majd meglátjuk. Mondhatni, összevissza beszélt.

Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke nem állt a helyzet magaslatán Forrás: MTI/Kallos Bea

Teljes összevisszaság

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatója épp annyira szórakoztató, mint amennyire elszomorító. "Kunhalmi Ágnes úgy zárta az évet, ahogy a szocialisták eltöltötték: teljes összevisszaságban, és azt is gondolom, hogy arra valóban jó lenne egy józan, egyenes válasz, hogy az MSZP összefogna-e végül a Jobbikkal, vagy nem" - mondta Dömötör Csaba.

A Ripost azt írta, furcsa viselkedése alapján Kunhalmi Ágnes részeg lehetett, esetleg valamilyen más szer hatása alatt állt. De más újságok is arra utaltak, például a 444 is, hogy a megdöbbentő nevetgélés, az összevissza beszéd, a röhögőgörcsök azt valószínűsítik, hogy Kunhalmi Ágnes nem volt józan a saját sajtótájékoztatóján.