Sokat spóroló milliomos jobbikosok, de nem tudni, hol laknak

Volner János Budapest, 2015. április 7.
Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. április 7-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. április 7. Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. április 7-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A Jobbik vezető politikusainak vagyonnyilatkozatuk szerint nincsen ingatlana, miközben Volner János frakcióvezető egy év alatt több mint 2,5 millió forintot tett félre. Tóbiás József egy törökbálinti ingatlant vásárolt, Tóth Bertalan szocialista frakcióvezetőnek pedig három háza, egy hétvégi háza és erdeje is van. Hadházy Ákos egy szőlőt vallott be.
Vágólapra másolva!

Volner Jánosnak, a Jobbik frakcióvezetőjének vagyonbevallása szerint nincsen semmilyen ingatlana,

van 2 563 000 forintnyi takarékbetétje,

valamint 11 500 eurója. Nincsen gépkocsija és egyéb ingósága, ami azért érdekes, mivel a tavalyi vagyonnyilatkozata szerint még volt egy Hyundai gépkocsija. 2015-ben még semmilyen forintmegtakarítása nem volt a korábban cégeltüntetésekkel kapcsolatba hozott jobbikos képviselőnek. Havi jövedelme 1 296 321 forint volt.

Jol takarékoskodott Volner János Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szilágyi Györgynek (Jobbik) szintén nincsen semmilyen ingatlana, miközben tavaly vásárolt egy Volkswagen Passat típusú járművet. A politikusnak 2016 végén 4,1 millió forintnyi megtakarítása volt, miközben egy évvel korábban még csak 3,4 millió. Szilágyinak 2 millió forintos követelése is van. Míg 2015-ben nem volt semmilyen kölcsöne, addig tavaly már 880 000 forintos adóssága volt.

Pontosítás

Cikkünk eredeti változatában tévedésből 41 millió forint és 34 millió forint szerepelt Szilágyi György neve mellett 2016-os és 2015-ös megtakarításként 4,1 millió és 3,4 millió helyett. A figyelmetlenségért elnézést kérünk!

Szőlője és tartozása is van Hadházynak

Hadházy Ákos LMP-s képviselő

tulajdonosa egy 5000 négyzetméteres fácánkerti szőlősnek.

Felerészben tulajdonosa egy 160 négyzetméteres szekszárdi lakóháznak. Hadházy, akinek egyébként a repülőgépvezetés a hobbija, lízingel egy Skoda Octaviát, valamint 2015-ben vásárolt egy Trabant kombit. 1,4 millió forintos megtakarítása van, valamint 16,2 milliós tartozása. 50 százalékban tulajdonosa a Hadház-Vet Kft.-nek. A politikus ezenkívül 40 ezer forintnyi földalapú támogatást kapott az EU-tól.

Szőlője is van Hadházynak Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője továbbra is rendelkezik egy 1024 négyzetméteres budakeszi ingatlannal, ami egy családi ház. Szél nem kizárólagos tulajdonos, 12/32-ed részben birtokolja a 2008-ban vásárolt házat. A közeli Pátyon is van egy 1255 négyzetméteres telke, amin egy 170 négyzetméteres lakóház áll, ez teljesen az ő tulajdona. Szél a legutóbbi vagyonnyilatkozatában 2015-öt tüntette fel a vásárlás időpontjaként, idén már 2005-öt.

Törökbálinti bevásárlás

Tóbiás József, az MSZP bukott elnöke 2016-ban vásárolt egy 721 négyzetméteres belterületi ingatlant Törökbálinton. Az ingatlanon egy 243 négyzetméteres lakóház is található.

A megvásárolt területnek felerészben a tulajdonosa.

A politikus egy Skoda Superb típusú gépkocsit is bérelt. Ezen kívül van egy 2008-ban örökölt Tatran motorkerékpárja. Semmilyen megtakarítása sincsen, de 10,5 milliós tartozása van egy pénzintézettel szemben. Tóbiásnak 2015-ben még 13,5 milliós tartozása volt. Már felerészben sem tulajdonosa a 2010-ben vásárolt érdi házának.

Tóbiás József Törökbálinton vásárolt ingatlant Forrás: MTI/Balázs Attila

Velez Árpád MSZP-s képviselőnek továbbra sincsen a tulajdonában semmilyen ingatlan. Viszont két személygépkocsija van, valamint egy motorja és egy jet skije. 13,5 millió forintnyi követelést tüntetett fel, és 18,1 millió forinttal tartozik magánszemélyeknek. Az MSZP-ből kedden kilépő Demeter Mártának a vagyonnyilatkozata alapján semmije sincsen. Hiszékeny Dezső szocialista képviselőnek négymillió forinttal nőtt a megtakarítása.

Az MSZP-s Tóth Bertalan egy pécsi lakóház tulajdonosa felerészben,

bevallott még egy pécsi lakóházat,

erdőt és hétvégi házat is, de a fővárosban is van háza. Van egy 1,2 milliós és egy 50 000 eurós életbiztosítása is. 5 milliós készpénzvagyona mellett 23,3 millió forint tartozása van.

Varju örökölt

Varju László független országgyűlési képviselő

egy 1455 négyzetméteres mágocsi ingatlant örökölt

egyharmad arányban 2016-ban. A DK-s politikusnak értékpapírban több mint egymillió forintnyi megtakarítása van, valamint kétmillió forintnyi készpénze. Varjunak van még 5,5 millió forintnyi követelése is. A képviselőnek 2016-ban volt még közel 700 ezer forint bevétele újságszerkesztésből, valamint több cégnek a tulajdonosa, de azokból a vagyonnyilatkozata szerint nem vett ki osztalékot.