Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Több pénzt kaphatnak az iskolák, hogy biztonságosabb legyen a kirándulás

Vágólapra másolva!
A kormány internetes konzultációt indított az iskolai kirándulások szabályainak módosításáról. Közlekedési szervezetek szerint az utak költségét ez megdrágíthatja, és káoszt is okozhat a társaságoknál. Az oktatási államtitkár azonban azt mondta, a gyerekek biztonsága a legfontosabb, ezért magasabb finanszírozást terveznek adni az iskolai programoknak – hangzott el a TV2 hírműsorában, a Tényekben.
Vágólapra másolva!

A veronai buszbalesetben 16-an haltak meg. Azóta többször is felmerült, hogy szigorítanának az iskolai buszoztatás szabályain.

Emiatt a kormány internetes társadalmi konzultációt indított, amelyben rákérdeznek az éjszakai utaztatás szigorítására, a sofőrök egészségügyi alkalmasságára és a diákokat szállító buszok műszaki paramétereire is.

A Tényeknek nyilatkozó igazgatónő azt mondta, már az idei nyári táborok szervezésénél is jobban figyelnek a biztonságra.

Pencz Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének társelnöke azt mondta, a változtatások hatásait meg kell vizsgálni, nehogy veszélybe kerüljön az iparág.

Dobi István, az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint pedig az utak költsége jelentősen megnőne.

Palkovics László oktatási államtitkár szerint viszont a gyerekek biztonsága a legfontosabb. Azt mondta:

Az új szabályzat bevezetése a KRESZ módosításával is járhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről