Megkapta a Paks II. projekt a telephelyengedélyt

Paks II., Paks 2.
Paks, 2015. április 28. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos (b) és Valerij Limarenko, az Atomsztrojexport - Nyizsnij Novgorodi Atomenergoprojekt (ASE-NIAEP), a tervezett új atomerőművi blokk orosz fővállalkozó cégének vezetője (b2) a beruházás helyszínén 2015. április 28-án. MTI Fotó: Kövi Gergő
Vágólapra másolva!
Az Országos Atomenergia Hivatal kiadta a Paks II. projekt telephelyengedélyét csütörtökön. Erről Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos számolt be.
Vágólapra másolva!

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Paks II. projekt. Az Országos Atomenergia Hivatal jóváhagyása azt jelenti, hogy a

paksi telephely alkalmas arra, hogy ott az új blokkokat felépítsék.

- mondta a kormánybiztos.

Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos és Valerij Limarenko, az Atomsztrojexport - Nyizsnij Novgorodi Atomenergoprojekt (ASE-NIAEP), a tervezett új atomerőművi blokk orosz fővállalkozó cégének vezetője Forrás: MTI/Kövi Gergő

Az Európai Bizottság márciusban jóváhagyta a projektet, megkapták a teljes szabad jelzést Brüsszelből.

Most egy hazai zöld jelzés is megérkezett.

Aszódi Attila bízik abban, hogy rövid időn belül a másodfokú környezetvédelmi engedély is megszületik, mert ez fontos előfeltétel.

Az eljárásnak a végéhez kell közelednie, mert a másodfokú hatósági döntés határideje hamarosan lejár, és a hatóságnak minden adat a kezében van ahhoz, hogy a másodfokú engedélyt kiadja.

Ha a környezetvédelmi engedély is meglesz, akkor azután kell elkészíteni azokat az engedélyezési terveket, amelyek

alapján a létesítési engedélyt az OAH kiadhatja.

A kormánybiztos szerint az előkészítő építkezési feladatok akár

már 2018-ban elindulhatnak.