Milliárdokat kap a belügyminisztérium a migránsválság miatt

Vágólapra másolva!
A belügyminisztérium, a nemzetbiztonsági szolgálatok és az adóhatóság is többmilliárdos pluszforrást kap - derül ki a Magyar Közlöny ma megjelent számából. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség légi rendészeti kapacitásának fejlesztésére jövőre egymilliárd, 2019-ben beépülő jelleggel további egymilliárd forintot biztosít a kormány - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

A határozat arról is rendelkezik, hogy a rendkívüli migrációs nyomás miatti feladatok hatékony megvalósítása érdekében

a Belügyminisztérium az idei költségvetésben tervezettnél 7,4 milliárd forinttal többet költhet.

Majdnem 3 milliárd forint plusz forrást kap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országvédelmi Alap terhére, de a Nemzetbiztonsági Szolgálatok is plusz forrásban részesülnek - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányhatározat szövege szerint összesen 4,2 milliárd forint átcsoportosításáról döntöttek az Országvédelmi Alap forrásaiból.

A melléklet szerint a legnagyobb összeget,

2,9 milliárd forintot a NAV kapja, a forrást beruházásokra költhetik el.

Plusz pénzhez jut az előirányzatból emellett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is, a szervezet szintén beruházásokat valósíthat meg 300 millió forintból.

Ugyanekkora összeget kap a Határtalanul! program, a Makovecz Emlékközpont pedig 100 milliós többlet forráshoz jut a kormányhatározatnak köszönhetően.