Orbán Viktor a Roszatom vezetőivel tárgyalt

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a Roszatom vezetőivel egyeztetett szerda délelőtt az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésen ott volt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, valamint a Roszatom részéről Alekszej Lihacsov vezérigazgató és első helyettese, Kirill Komarov. Havasi Bertalan közölte, a felek áttekintették a paksi beruházás állását és egyeztettek a következő időszakban elvégzendő munkáról.
A Roszatom honlapján megjelent közlemény szerint a találkozón megelégedéssel

nyugtázták a projekt megvalósításának menetét, amely az Európai Bizottság vizsgálatának 2017 márciusában történt lezárása nyomán aktív szakaszába lépett.


A felek megvitatták a Paks II atomerőmű megépítésének keretében megvalósítandó további lépéseket, beleértve az együttműködést a 40 százalékos magyar beszállítói szint eléréséért.
"A magyar cégek jelentős tapasztalattal és szakértelemmel bírnak. Számítunk a magyar cégek aktív részvételére a leendő erőmű tervezésében, építésében, valamint a berendezés- és anyagellátásában" - jelentette ki a közlemény szerint Lihacsov.