Magyarországon mosta pénzét a céges hacker

Vágólapra másolva!
Feltörte egy indiai cég levelezőrendszerét, így jutott hozzá 16 millió forintnyi átutaláshoz egy ghánai férfi – a pénzmosó ellen Magyarországon indul eljárás.
Vágólapra másolva!

Magyarországra vezettek egy nemzetközi pénzmosási ügy szálai, a gyanúsított egy helyi bankszámlán fehérítette volna ki a csalással szerzett pénzt.

Feltörte a levelezést

A 30 éves ghánai férfi a gyanú szerint még 2015 szeptemberében feltörte egy indiai cég levelezőrendszerét, megváltoztatva a hivatalos e-mail címet is.

A lopott adatokkal 16 millió forintnyi összeget szerzett meg egy német banktól, a pénzt pedig Magyarországon nyitott bankszámlájára utaltatta át.

Mindenütt keresték

A bank későn vette észre, hogy az átutalás kedvezményezettje és a bankszámla tulajdonosa nem azonos, ekkor feljelentést tettek a német hatóságoknál. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság adott ki nemzetközi elfogatóparancsot – végül, több mint két évvel a bűnügy után, a cseh hatóságok fogták el a ghánai férfit.

A gyanúsítottat január 30-án repülővel szállították Budapestre. Kihallgatása után pénzmosás miatt indult ellene büntetőeljárás, várhatóan előzetes letartóztatásba kerül.