Soros beteges világképe - ‎a gyűlöletkeltő mindenütt gyűlöletet képzel

Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke az egyetemen, ahol előadást tartott
Vágólapra másolva!
Soros György az Élet és Irodalomban uszítózik, gyalázza a magyar kormányt, blogja, a 444 pedig azonnal szállította is a hírt, amit aztán valamennyi balliberális sajtóorgánum átvett. A spekuláns barátjára, Vásárhelyi Miklósra emlékezve kelt ki a világ ellen: mindenhol megkeseredett, békétlen embereket és gyűlöletkeltőket lát. Azért is meglepő ez az írás Sorostól, mert ő az, aki pénzt nem kímélve egy egész globális hálózatot tart fent arra, hogy a tőle eltérően gondolkodókat megbélyegezze, lejárassa.
Vágólapra másolva!

Egy ideje nem hallatta hangját a milliárdos spekuláns, de most az Élet és Irodalom című balliberális hetilapban újra cikket írt. 2017. október 7-i keltezéssel "Gondolatok Vásárhelyi Miklósról" című írása jelent meg. Barátjára emlékezve kiemelte, hogy 1985-ben lett a magyar Soros Alapítványok vezetője, amivel kezdetét vette a szervezet legsikeresebb időszaka. Hosszan bizonygatta Vásárhelyi, és így a saját maga érdemeit, hogy együtt milyen sokat tettek a magyar egészségügyért, katolikus folyóiratokért, protestáns és népi írókért.

Az emlékezés aztán átcsapott aktuálpolitikai üzengetéssé, és a bevándorláspárti spekuláns hevesen kelt ki szokásos célpontja, a magyar kormány ellen. Olyannyira felhergelte magát, hogy már nem csupán uszítókról, hanem egyenesen úszítókról (!) írt, olyasmiket, hogy gyűlöletből nem építhető jövő.

Azért is különös ez a gondolatmenet Soros Györgytől, mert ha valaki igazán erős gyűlöletkeltésben, mások lejáratásában, az nem más, mint ő és a hozzá köthető szervezetek. Pénzt nem sajnálva egy globális hálózatot épített fel erre.

Nem kell sokat visszamennünk az időben, hogy megtaláljuk a hírt, hogy újságírókat listáznak Sorosék. A 888.hu írta meg, hogy a spekulánshoz köthető Európai Értékek Agytröszt nevezetű prágai alapítvány olyan listát állított össze, ami magában foglalja azokat a vezető nyugati celebeket, újságírókat, kommentátorokat, egyetemi tanárokat és politikusokat, akik az elmúlt években megjelentek az orosz tévéhálózat, az RT képernyőjén.

Soros György, milliárdos spekuláns kikelt a világ és Magyarország ellen: mindenhol megkeseredett, békétlen embereket és gyűlöletkeltőket lát. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Soros gyűlöletkampányában előkelő szerepet tölt be Gulyás Márton, aki 2010 után lett a Krétakör ügyvezető igazgatója. A szervezet rendre ott van a Soros-féle fizetési listán. Gulyás volt, aki a következőket mondta:

A szintén Soros-ember Schilling Árpád hasonlóan gondolkozik: „Törvényes eszközökkel nem lehet jobb belátásra késztetni a kormányt, ezért van bennünk valamiféle határátlépési vágy."

Korábban megírtuk, hogy a Soros-közeli 444.hu munkatársa a keresztényüldözésen röhögött. A világban és Európában teret nyert keresztényüldözést figurázta ki olyan módon, hogy lám-lám, itthon is megjelentek ennek a folyamatnak a jelei, és ezt kormánypárti politikusok parlamenti inzultálásaként jelenítette meg. A provokatív írásokat futószalagon gyártó újságíró tíz videót mellékelt cikkében, ahol az általa kereszténynek tartott honatyákat zaklatták az ellenzéki média munkatársai.