Már négy ártatlan halálos áldozata van a londoni terrornak

london lövöldözés
LONDON, ENGLAND - MARCH 22: A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car. (Photo by Carl Court/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az eddigi háromról négyre emelkedett a szerdai londoni terrortámadás halálos áldozatainak a száma. Az éjjel egy idős férfi belehalt a sérüléseibe. A merényletben a terrorista, Khalid Masood is meghalt, így összesen öten haltak meg a főváros szívében rendezett ámokfutásban.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy 75 éves férfi, aki a szerdai londoni terrortámadásban sérült meg. A Westminster hídnál gázolta el a terrorista. A támadás után súlyos sérülésekkel korházba vitték, de végül nem sikerült megmenteni.

A Scotland Yard sem a férfi állampolgárságát, sem a nevét nem közölte, a brit sajtó viszont azt írja, hogy az idős ember neve Leslie Rhodes. A rendőrség részéről annyit mondtak el, hogy a hozzátartozókat tájékoztatták, akik speciális segítséget is kapnak a gyász feldolgozásában.

Tegnap éjjelig még három áldozatról lehetett tudni, köztük egy rendőrről, Keith Palmerről, akit a terrorista, Khalid Masood leszúrt. A másik két áldozat Aysha Frade spanyoltanár, ő Londonban született, és Kurt Cochran amerikai turista, aki a feleségével ünnepelte Londonban a házassági évfordulójukat. Az asszony súlyosan megsérült a támadásban.

Összesen tehát négy ártatlan ember vesztette életét, a merénylőt pedig a rendőrök lőtték le.

London, 2017. március 22. Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Carl Court

Tanárnak adta ki magát

Közben egyre több részletet lehet tudni a terroristáról is. Khalid Masood az Iszlám Állam ideológiájától feltüzelve gyilkolt. A férfi 52 éves volt, eredetileg Adrian Elms vagy Adrian Russell Ajao néven született Kentben, de Khalud Chaudryként is ismerték. Anglia-szerte sok helyen élt életvitelszerűen, néhány éve költözött Birminghambe.

Erőszakos cselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű, azonban nem tartották nyilván a terrorgyanús személyek között. Ugyanakkor az ismert volt, hogy szélsőséges nézeteket vallott.

A tettest lelőtték Forrás: tellyheads - twitter

A hatóságok elmondták, hogy a merénylő a támadás előtt egy héttel Birminghamben bérelte ki azt a Hyundait, amellyel a Westminster hídnál felhajtott a járdára. A kocsi kölcsönzésekor tanárnak mondta magát, jóllehet sosem tanított iskolában.