Négyessy Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a szentendrei 7-es számú körzetben az időközi választást – értesült az Origo. A kormánypártok több mint negyven szavazattal nyertek. A voksoláson az ellenzéki pártok el sem indultak, egy zavaros múltú, KGB-képzőbe járt, hivatalosan civil jelöltet támogattak.

Négyessy Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi szentendrei időközi választást. A kormánypártok az Origo információi szerint 339 szavazatot, míg Helyes Imre, a Társaság az Élhető Szentendréért jelöltje 298 szavazatot kapott. Az LMP 17, míg a Magyar Munkáspárt két szavazatot szerzett. 

Mint arról korábban beszámoltunk, nem állítottak az ellenzéki pártok jelöltet Szentendrén, azaz el sem indultak a vasárnapi időközi választásokon. Egy zavaros múltú, KGB-képzőbe járt, hivatalosan civil jelöltet támogattak, így próbálták legyőzni a Fidesz jelöltjét.

A Pest megyei Szentendrén a 7. számú egyéni választókerületben egyéni önkormányzati képviselőt választottak, mert a tisztséget eddig betöltő képviselő tavaly szeptemberben elhunyt. A szavazásra jogosult mintegy kétezer helyi lakos négy jelölt közül választhatta ki a képviselő utódját: a posztért a Fidesz-KDNP, a Társaság az Élhető Szentendréért, az LMP és a Magyar Munkáspárt jelöltje indult.