Folytatódott Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselőjének gyanúsítotti kihallgatása a Központi Nyomozó Főügyészségen, a kémkedéssel gyanúsított politikusnak ez volt a harmadik kihallgatása - olvasható a Magyar Idők szombati számában.

A politikust 2015 decemberében gyanúsította meg a KNYF kémkedéssel, majd tavaly másodszor folytatólagosan hallgatták ki, viszont csak most pénteken volt a harmadik kihallgatása. A Magyar Idők érdeklődésére, hogy ezúttal mennyi időt vett igénybe Kovács Béla kihallgatása, illetve hogy a politikus tett-e érdemi vallomást, Nagy Andrea ügyész, a KNYF szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt válaszolni.

Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselőjeForrás: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A Jobbik EP-képviselője ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután a politikus egy aktív, egykori KGB-ügynökkel összefüggő nyomozás közben a titkosszolgálat látókörébe került.

Egy másik ügyben is eljárás indult Kovács Béla ellen a KNYF-nél, az eddigi adatok szerint a Jobbik politikusa 2012-2013-ban gyakornoki szerződést kötött négy magánszeméllyel. A megállapodások alapján ezek a személyek Brüsszelben négy és hat hónapos szakmai gyakorlatot teljesítettek, valójában azonban nem jártak ott és semmilyen munkát nem végeztek.