Kiszabadult a jég fogságából a tiszacsegei komp

Tisza, jeges ár
Tiszacsege, 2017. február 13. A levonuló jeges ár által elsodort komp, a fedélzetén egy férfivel a Tiszán, Tiszacsegénél 2017. február 13-án. A katasztrófavédelem, a rendőrség és a honvédség munkatársai dolgoznak az elszabadult és megrekedt komp, és a rajta tartózkodó férfi mentésén. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Mégsem borult fel, és kiszabadult a jég fogságából a tiszacsegei komp, amit hétfőn reggel sodort el a jeges ár a parttól.
Vágólapra másolva!

A kedd esti hírekkel ellentétben mégsem borult fel, szerda kora délután pedig ki is szabadult a jég fogságából a tiszacsegei komp, amelyet hétfőn sodort el a jeges ár – mondta Tiszacsege polgármestere. Szilágyi Sándor szerint egy felborult nagy stégről gondolhatták, hogy az a komp.

A levonuló jeges ár által elsodort komp Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A település vezetője szerda délután azt mondta, hogy a komp kiszabadult a jég fogságából, és Tiszaderzsnél fennakadt az iszapos nádasban. Szilágyi Sándor megjegyezte: még nem tudják, hogyan kerül vissza állomáshelyére a több mint negyven kilométerre sodródott jármű.

A kompon láthatóan vannak sérülések, de a teljes kárfelmérésre csak azután kerülhet sor, ha sikerül biztonságos helyre vinni.

A jeges ár hétfő reggel sodorta el a tiszacsegei kompot. Olyan hirtelen, hogy a komp éjjeliőre nem tudta elhagyni a járművet, ezért őt a honvédség helikopterrel mentette ki.