Halálos tömegkarambol az M43-ason

Nagylak, 2017. február 15. Ütközésben összetört járművek az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán Nagylak közelében 2017. február 15-én. A határátkelőtől egy kilométerre két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött. A balesetben két török, egy román és egy bolgár állampolgár halt meg. MTI Fotó: Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Négy ember meghalt, tizenöten megsérültek az M43-as autópályán szerda reggel történt balesetben. A tömegkarambolban két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg. A rendőrség eljárást indított – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Szabó Szilvia közölte, hogy a rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

A baleset 7.30 körül történt az M43-as autópályán, a határtól egy kilométerre. A sűrű ködben két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze.

A balesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, tizenöten megsérültek.

Összetört járművek az M43-as autópálya Románia felé vezető oldalán Nagylak közelében 2017. február 15-én. Két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött. A képre kattintva galéria nyílik Forrás: MTI/Donka Ferenc

A román külügyminisztérium kora délutáni közleményében szintén megerősítette, hogy a baleset áldozatai között egy román állampolgár van, és hat román sérültet szállítottak kórházba.

Szegedre és Makóra vitték a sérülteket

Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója elmondta, hogy

az összes sérült külföldi.

A mentőszolgálat huszonkét munkatársa tíz járművel vonult ki a szerencsétlenséghez. Tizenöt sérültet kellett ellátniuk a helyszínen, közülük tizenhármat vittek kórházba, a makói és a szegedi sürgősségi betegellátó osztályra.

Többnyire fedett mellkasi és hasi, valamint nyílt lágyrészsérüléseket, végtagzúzódásokat és agyrázkódást állapítottak meg az első vizsgálatok.

A Szegedi Tudományegyetem sürgősségi betegellátó osztályára kilenc bolgár és egy román állampolgár került. A sürgősségi ellátás után a hét életveszélyes és a három súlyos sérültet az SZTE traumatológiai, idegsebészeti, gyermekgyógyászati klinikáján, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás intézetében ápolják.