Vágólapra másolva!
Az Otthon melege program keretein belül a nyár végétől ismét lehet pályázni régi mosógépek, hűtőszekrények energiatakarékos cseréjére – jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

Az Otthon melege program célja, hogy elsősorban a nagycsaládosok és nyugdíjasok terheit, kiadásait csökkentse azzal, hogy segítenek korszerű, energiatakarékos háztartási gépekre cserélni a régi elavult készüléküket.

600 millió új hűtőkre, mosógépekre

A program keretösszege idén 600 millió, de az államtitkár szerint a keret idén is bővíthető. Ezt a pénzt régióként osztják el a lakosság aránya szerint.

Tavaly a pályázat eredeti 500 millió forintos keretét végül 1,5 milliárdra emelték, és így 46 ezer pályázónak, családnak segítettek – írja a csereprogram.hu.

Kazánok, kémények felújítására is van mód

Ráadásul nem csak a hűtőszekrények, mosógépek cseréje lehetséges a közeljövőben, hiszen júniustól a kazánok, kémények felújítására kiírt pályázatra is lehet jelentkezni. Erre a célra 3,5 milliárd forintot szán a program. A konvektorok cseréjére a tervek szerint májustól lehet pályázni, várhatóan 1,5 milliárd keretösszeg lesz erre a célra.