Tarlós István előrelépést vár Orbán Viktor miniszterelnökkel való találkozójától a fővárosnál dolgozók béremelése ügyében, és bízik benne, hogy lesz majd valamennyi forrásbiztosítás.

A főpolgármester csütörtök reggel a TV2 Mokka című műsorában ismét elmondta, hogy amíg a "direkt" állami szektorban komoly béremelések voltak, addig az önkormányzati szektorban ez nem történt meg. Ez komoly forrásokat igényelne, de az önkormányzatok forrásai szűkültek - mondta.
Tarlós István jelezte, hogy a fővárosi önkormányzat esetében összességében mintegy 30 milliárd forintba kerülne a béremelés.

A kormányfővel való, várhatóan jövő heti egyeztetésen szerinte ennek szóba kell kerülnie. Tarlós István elmondta, hogy a BKV-nál a béremelést a jövő évben és várhatóan 2019-ben is meg tudják oldani.

"Bízom benne, hogy a kormánnyal való egyeztetésen (...) el tudunk érni valamennyi forrást" - fogalmazott.

Mint mondta, az nem megy, hogy a szűkülő források mellett bővülnek a kiadások, az sincs rendben, hogy elvisznek fővárosi cégektől forrásokat, ellenben többletkiadások jelentkeznek.
Arra a kérdésre, hogy mit remél Orbán Viktorral való találkozójától, azt válaszolta: "amit eddig, az utóbbi tíz évben, amikor sikerült eszmét cserélnünk, mindig előremozdultak a dolgok."