Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke levélben kérte együttműködésre Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét. Eszerint a DK folytatni szeretné Botka László színre lépésével megszakadt tárgyalásokat, a kormányfőjelölt "diktátumát" viszont nem hajlandóak elfogadni. Az MSZP azt közölte: nem foglalkoznak Gyurcsány Ferenc üzeneteivel.
Vágólapra másolva!

Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő szerdai, más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: az MSZP ellenfele Orbán Viktor,

a levelezésből viszont úgy tűnik, mintha Gyurcsány Ferencnek Botka László lenne az ellenfele.

"Mi ezzel nem kívánunk foglalkozni. Leveleinek, üzeneteinek, bármilyen más politikai ármánykodásának nyitottunk egy fiókot, ott fogjuk őket gyűjteni a következő időszakban" - jelentette ki.

"Tisztáznia kéne legutóbbi akcióját"

Hangsúlyozta: Gyurcsány Ferenc nem megoldás, személyével többséget szerezni, választást nyerni, a "fideszes lopásokat és országrontást" megakadályozni nem lehetséges.

Leszögezte: az MSZP elfogadta Botka László miniszterelnök-jelölt azon feltételét, hogy

nem tolja a politika élvonalába, és az üzeni a választópolgároknak, hogy az MSZP valóban új politikát és új irányt képvisel. Ez a szövetségesekre is igaz, márpedig

- tette hozzá.

Megjegyezte: Gyurcsány Ferencnek először tisztáznia kellene legutóbbi akcióját, amivel az ellenzéket és az oknyomozó újságírást is lehetetlen helyzetbe hozva Orbán-ellenes vádakkal "hazardírozott", majd kiderült, hogy bizonyítékai nincsenek és talán őt is megvezették. Ilyen vezetőre nincs szüksége az országnak - mondta Harangozó Tamás.

A DK szerint párbeszédre lenne szükség

Gyurcsány Ferenc a múlt héten hívta fel Botka Lászlót, aki akkor elutasította a tárgyalásokat, ehelyett azt kérte, hogy a DK elnöke írjon inkább egy levelet.

A levél tartalmát ismertetve Vadai Ágnes, a DK alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy ők

az együttműködésben látják a kormány leváltásának lehetőségét,

ehhez viszont párbeszédre és tárgyalásokra van szükség.

A független képviselő hozzátette, hogy Botka László korábban megfogalmazott feltételeit eddig egyetlen demokratikus ellenzéki párt sem fogadta el, sőt

A kormányváltásnak sokféle útja van, de a DK nem hisz abban, hogy kizárólag Botka László "ultimátumának" elfogadása lenne az egyetlen megoldás - jelentette ki Vadai Ágnes.

A nyílt levelet Molnár Gyulának, a szocialisták elnökének, Hiller Istvánnak, az MSZP választmányi elnökének és Tóth Bertalan frakcióvezetőnek is elküldték.

Az utóbbi időben egyébként rengeteg botrány volt Botka László körül: pazarló életmódja, külföldi luxusnyaralásai, Rolex óraja vagy éppen luxusterepjárója miatt. Párttársai gyakran Rolex Lacinak becézik.