Kábítószer birtoklás miatt vádat emeltek egy 31 éves szerb férfi ellen, aki április 7-én egy autó pótkerekében elrejtve nagy mennyiségű marihuánát csempészett Magyarországra, de a tompai határátkelőnél elfogták és a drogot lefoglalták.

A 31 éves szerb férfit egy ismeretlen személy Szerbiában vette rá arra, hogy csempésszen kábítószert Magyarországra. A megbízó átadott a vádlottnak egy pótkereket, amiben a drog el volt rejtve. A közel 2,5 kg kábítószer 6 csomagra volt elosztva és

kávéillatú porral is meg volt szórva, hogy elnyomja a kannabisz jellegzetes szagát.

A megbízó 100 eurót ígért a drogcsempészésért.

A férfi betette a kocsijába a pótkereket, és 2017. április 7-én a tompai határátkelőnél belépett Magyarországra. A vámvizsgálaton a pénzügyőr megtalálta a pótkereket, a szelepet kinyitotta, és a kávéillatú por ellenére megérezte a kannabiszt.

A marihuánát lefoglalták, a csempészt őrizetbe vették, később a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A járási ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásával vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a lefoglalt drogot el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.