Kutyavidalon szerezhette sérüléseit az a kutya, amelynek tetemét a Soroksári úton dobták ki egy száguldó autóból - hangzott el a Tényekben, a TV2 hírműsorában.  Az állatot kegyetlenül megkínozták, a teste tele volt hatalmas lyukakkal. Egyes helyeken megnyúzták, feltehetően az azonosítót vágták ki a belőle.

Mozgó autóból dobták ki a kutya tetemét. Egy motoros nő találta meg a kegyetlenül megkínzott állatot. A sérülésekből a rendőrség azt feltételezi, hogy kutyaviadalokon harcoltatták, láncra verték és tovább kínozták a kutyát – a nyakörvét például teljesen benőtte a hús. A Tényeknek nyilatkozott a szemtanú, és azt mondta, hogy a buszsávban találta meg a kutya tetemét. Az autók csak kerülgették a vérző állatot. Ő megállt, és azt látta, hogy az állat már nem él, és valószínűleg élve megnyúzták – valószínűleg egy billogot vágtak ki belőle. Ezen kívül kiállt a nyakából egy csavar és ökölnyi mély lyukak voltak a testén – több már be volt hegesedve, vagyis régebbi sérülések lehettek.


A szemtanú azt is nyilatkozta, hogy több állatvédő szervezetet próbált elérni, de nem sikerült, végül 112-es segélyhívót tárcsázta. A rendőrség megérkezett, és a nyomozók azonnal el is kezdték a munkát – állatkínzás miatt indítottak eljárást.
A Tények úgy tudja, hogy az utcában egyetlen térfigyelő kamera működik, amelynek a felvételén csupán annyit látni, hogy egyik pillanatban még nincs az úton a kutya, a másik percben pedig már kerülgetik az autók. A kamera egy perc alatt fordul körbe, valószínűleg ez alatt dobták a tetemet az útra.