Azt, hitte, itt nem veszik észre a drogot

2017.10.01. 10:50

Egy szerb drogfutár Röszkénél próbált meg 11,5 kilogramm kábítószert Magyarországra csempészni. Ez körülbelül 22 millió forintot ér a fekete piacon.

Egy középkorú férfi pénteken délután szerette volna átlépni a magyar országhatárt Röszkénél. Mivel gyanús volt, hogy valami nincs rendben, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szigorított vámvizsgálatot rendeltek el vele szemben. A pénzügyőrök átkutatták az autót.

marihuánát foglaltak leForrás: police.hu

A hátsó lökhárító, a két első sárhányó, valamint a négy ajtókárpit mögötti gyári üregekben zöld növényi törmeléket tartalmazó csomagokat találtak.

Forrás: police.hu

Az autóban 20 csomagban összesen 11.470 gramm kábítószer-gyanús anyag volt, amely az elvégzett gyorsteszt szerint marihuána. A lefoglalt anyag – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát,

feketepiaci értéke körülbelül 22 millió forint.

Forrás: police.hu

A nyomozók azonnal elfogták a szerb férfit és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását a megfelelő hatóságnál. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az 53 éves drogfutárral szemben. 

Forrás: police.hu