Senki nem ment volna Gulyás Marcival tüntetni, így esőre hivatkozva lemondta

Gulyás Márton ítélet Sándor palota dobálása
Budapest, 2017. április 13. Leveszik a bilincset Gulyás Márton (k) kezéről perének tárgyalásán a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2017. április 13-án. A bíróság gyorsított eljárásban közérdekű munka büntetéssel sújtotta a férfit és társát, aki április 10-én a Sándor-palota előtti tüntetésen az épületre festékes flakonokat dobott. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Jól bejáratott kamudumát húzott elő Gulyás Márton és csapata, a Közös Ország Mozgalom, nevezetesen a holnapi esőre hivatkozva lefújták, az október 23-ra, a Kossuth térre tervezett, "nagy közös ellenzéki tüntetésüket", a „Változást és Igazságot 2018-ban" nevű demonstrációt. Az ellenzék egyik legkomikusabb figurája, Gulyás Marci tehát ismét nevetségessé vált. 
Vágólapra másolva!

Gulyás Márton buktája várható volt az elmúlt hetek eseményeiből, hiszen Soros helyi kiskatonája eredetileg nyolc pártot várt a Kossuth térre: a Demokratikus Koalíció, Együtt, Liberálisok, Lehet Más a Politika, Modern Magyarország Mozgalom, Momentum Mozgalom, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért pártokat. Azonban az ellenzéki vezérek sorra táncoltak ki a „kiválónak" ígérkező ünnepi programból.

Gulyás Márton Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az LMP egy hete bejelentette, hogy nem kíván részt venni a tüntetésen, a Momentum pedig ahhoz a feltételhez kötötte a részvételét, ha mind a nyolc párt képviselteti magát a demonstráción.

Amire, ismerve az ellenzék elmúlt években tanúsított összetartását, és erejét – valljuk be – semmi esély sem volt.

Így Gulyás egyedül maradt a 23-ra tervezett tüntijével és várható volt, hogy elkerülve a teljes, nyilvános lebőgést, valamilyen módon kitáncol a sikertelen rendezvényből.

Gulyás vélhetően végső elkeseredettségében találhatta ki, hogy az OMSZ által előre jelzett esőre, és piros riasztásra hivatkozva visszalép a demonstrációtól.

Mi természetesen próbáljuk elhinni szavait, de azért felhívjuk a „forradalmár" figyelmét, hogy tudomásunk szerint az összes párt megtartja a holnapra tervezett megemlékezését, szóval legközelebb valami jobb hantával kellene előállnia.

És elnézve a mozgalom Facebook-oldalát a szimpatizánsait sem sikerült Gulyásnak az "eső érv" előhúzásával meggyőznie.

Íme néhány megjegyzés az oldalról:

Így Gulyás Marci a saját hívei előtt is végképp lebőgött, teljes mértékig hiteltelenné vált. Soros György biztos dühöng, de a kormányváltás a rossz időre való tekintettel, úgy tűnik, hogy holnap elmarad.