Kiosztotta a szocialistákat és Gyurcsányt is az MSZP-t otthagyó képviselő

2017.12.07. 19:25

Függetlenként indul a 2018-as választáson Újpesten Horváth Imre, aki azért lépett ki az MSZP-ből, mert a szocialisták odaadták a körzetét a DK-s Varju Lászlónak. 

Ahogy azt elsőként az Origo írta meg, Horváth Imre azért hagyta ott a szocialistákat, mert a baloldali összefogásról szóló Gyurcsány Ferenc-Molnár Gyula egyezkedésen az MSZP elnöke általános megrökönyödésre odaadta a budapesti 11-es körzet (Újpest és a 13. kerület egy része tartozik ide) indulási jogát a DK-nak - annak ellenére, hogy a körzetet 2014-ben Horváth Imre (Kiss Péter halála után) megnyerte.

Horváth Imre, a Magyar Szocialista Párt vezérszónokaként felszólal a parlamentben 2016. május 25-én. MTI Fotó: Soós LajosForrás: MTI/Soós Lajos

Horváth most nyilatkozott az Újpesti Naplónak és azt mondta, ő az újpestiek jelöltjének tekinti magát és az is marad. Horváth úgy látja, hogy a Magyar Szocialista Párt akkor került lejtőre, amikor Gyurcsány Ferenc feltűnt, azóta nem képes magára találni.

Szerinte a jelenlegi választási "együttműködés" a DK-val azt fogja eredményezni, hogy az MSZP és a baloldal előbb-utóbb el fog tűnni,

ő pedig nem hajlandó ehhez asszisztálni. Azt is kifogásolja, hogy Újpesten egy olyan jelöltet indítanak, aki nem él ott és köze sincs a kerülethez. Szerinte az újpestiek többsége igazi baloldali értékeket vall, bármit is jelentsen ez. Mivel nem akarja kerületét „baloldali képviselet nélkül hagyni", ezért független jelöltként indul a tavaszi országgyűlési választásokon.