Csütörtökön kezdődik a lomtalanítás Budapesten

lomtalanítás
Budapest, 2012. február 25. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkatársai összeszedik és elszállítják a lomtalanításra kirakott hulladékot az V. kerületben. A lakosság minden évben igénybe veheti az FKF Zrt. meghatározott időpontban történő, külön díjazás nélküli lomtalanítási szolgáltatását. Az éves lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásoknál keletkezett nagydarabos hulladékoktól. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Csütörtökön, elsőként az XIII. kerületben megkezdődik az idei lakossági lomtalanítás Budapesten – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. kedden az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Kiemelten fontos, hogy a lomtalanítás napján csak 18 óra után helyezzék ki az elszállítandó tárgyakat a lakók. Akik ezt nem tartják be, azok közterület-szennyezési szabálysértést követnek el, amelynek büntetési tétele 150 ezer forintig terjedhet – írták.

Csak 18 óra után lehet kitenni az utcára a felesleges holmikat Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A közlemény szerint a társaság Budapest több mint 800 ezer háztartását 7-10 nappal az adott körzetben kezdődő lomtalanítás előtt levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról. A kerületi időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható a www.fkf.hu címen, és a lakóhely pontos megadásával telefonon (06-80/353-353), valamint az [email protected] e-mailcímen is lehet érdeklődni.