Utasokat mentettek ki egy repülőből Budapesten

Budapest, 2018. március 23. A Travel Service cseh légitársaság egyik repülőgépe a Liszt Ferenc-repülőtér betonján 2018. március 23-án. Hajnalban a repülőgépet vontató egyik jármű elkezdett intenzíven füstölni a repülőtéren, a füst a hajtóműveken keresztül beszivárgott a repülőgép utasterébe. Emiatt az utasok között pánik alakult ki, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kimenekítik az utasokat. Az egyik utas menekülés közben megsérült. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy Tel Avivba tartó repülőből kellett kimenteni az utasokat péntek hajnalban Ferihegyen. A mentés közben egy ember súlyosan megsérült. Nagy volt a pánik a gépen.
Vágólapra másolva!

Az indulni készülő gépet vontatni akarták, de a vontatógép füstje a repülő bekapcsolt hajtóművein keresztül gyorsan az utastérbe jutott, ahol az utasok pánikolni kezdtek - írja az MNO.

Az utasok a vészkijáratokon keresztül, felfújható gumicsúszdákon menekültek. Egyikük azonban kiesett a csúszdából, és súlyosan megsérült a feje, a mentők kórházba vitték.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lap információi szerint a repülőgép a Smart Wings légitársasághoz tartozik, de az utasok eredetileg az El Al izraeli légitársaság partnerével, az Izair gépével repültek volna Tel Avivba.

Az a gép viszont meghibásodott, és a Smart Wings biztosított cseregépet.

Az El Al szerződött földi kiszolgálója a Malév Ground Handling, így a Smart Wings gépét is ez a társaság mozgatta volna.

Farkas Attila, a Travel Service ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az egyik vontató jármű elkezdett intenzíven füstölni a repülőtéren.

Azt egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a füstöt.

A füst a hajtóműveken keresztül beszivárgott a cég egyik repülőgépének utasterébe.

Emiatt az utasok között pánik alakult ki, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kimenekítik az utasokat.

Az igazgató elmondta, hogy az egyik utas valóban megsérült a menekülés közben.