A Soros-párti migránsbarát ellenzék így szónokolt a kerítés ellen

SOROS, György
Budapest, 2018. február 2. Az Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakát, amelyen Soros György és „a kerítésbontó ellenzék" látható Budapesten, a XIX. kerületi Üllői úton 2018. február 2-án. A Fidesz plakátját a fővárosban és vidéken is elhelyezik. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az ELÉG Facebook-oldala kirakott egy videó-összeállítást, az ellenzéki képviselőknek - egészen pontosan: Hiller, Vona, Szigetvári,Botka, Tóbiás és Jávor -  a határkerítés vonatkozásában megfogalmazott mondataiból, amelyből kiderül, hogy a manapság már a migráció és a déli határt védő kerítés kérdésében mélyen hallgató ellenzéki politikusok egykor még milyen vehemenciával szidalmazták a Magyarországot és egyúttal egész Európát védelmező határkerítést, és tiltakoztak az ellen. Az ELÉG ezekre, az ellenzéki politikusaink őszinte - ritka az ilyen - pillanataiban mondott szavaira kíván emlékeztetni. Így kétség sem fér ahhoz, hogy a nem éppen a gerincességükről híres, fenti politikusaink, ha rajtuk múlna, lebontanák a határkerítést, és beengednék a menekülteket.
Vágólapra másolva!

A videó elején Hiller István, az MSZP-P pesterzsébeti képviselőjelöltje beszél, aki elmondta:

A második rész, a most épp a Jobbik korrupciós ügyei miatt ismét nehéz helyzetben lévő Vona Gábor pártelnöké, aki az alábbiak szerint nyilatkozott erről még 2015-ben.


Érdemes hozzáfűzni azt, hogy azóta egyébként a Jobbik próbálja saját ötleteként beállítani a határkerítést - miután látja, hogy az a Fidesz és a kormány egyértelmű sikere -, holott a párt elnöke még 2015-ben a fentiek szerint vélekedett arról.

Budapest, 2018. február 2. Az Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakát, amelyen Soros György és „a kerítésbontó ellenzék" látható Budapesten, a XIX. kerületi Üllői úton 2018. február 2-án. A Fidesz plakátját a fővárosban és vidéken is elhelyezik. MTI Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás

A harmadik rész Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatát tartalmazza, aki elmondta, hogy véleménye szerint:

A negyedik Botka László, Szeged polgármestere, bukott szocialista miniszterelnök-jelölt nyilatkozatának részlete, aki elmondta:

Tóbiás József az MSZP korábbi elnöke pedig az alábbiak szerint nyilatkozott:

Végül pedig Jávor Benedeknek, a Párbeszéd EP-képviselőjének a mondatait idézi fel az ELÉG Facebook-oldala, aki "rendkívül bölcsen" konstatálta még 2015-ben:

Íme a videó: