Semmi nem változik a Jobbikban: Sneider Tamás lehet a párt új elnöke

Sneider Tamás
Sneider Tamás, lakossági fórum, Jobbik, Varsány
Vágólapra másolva!
A Magyar Idők információi szerint többnapos elnökségi, illetve választmányi ülés után úgy néz ki, Sneider Tamás lesz a párt új elnöke. Ezzel gyakorlatilag semmi nem változna, folytatódna a Vona által megkezdett balratolódás politikája, ráadásul Sneider az egyik legkorruptabb politikus a pártban. A radikálisoknak feltehetően lesz még egy-két szava ehhez.
Vágólapra másolva!

Helyreigazítás

Az általunk szerkesztett origo.hu internetes portálon 2018. április 12. napján megjelent "Semmi nem változik a Jobbikban: Sneider Tamás lett a párt új elnöke" című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke eltitkolt egy értékes vadászvillát a vagyonbevallásából. Azt a valós tényt, hogy a cikkünkben fényképpel is bemutatott mátrai ingatlan nem szerepelt Sneider Tamás vagyonnyilatkozatában, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy azt neki ott fel kellett volna tüntetnie. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy Sneider Tamás felesége 2011-2012-ben több, mint 10 millió forintot vett fel a párt költségvetéséből.

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkünkben fényképen bemutatott házról Sneider Tamásnak nem kellett soha számot adnia, hiszen az a felesége, illetve a felesége ügyvédi irodájának tulajdonában áll, amely tény a feleség interneten bárki számára elérhető, nyilvános vagyonnyilatkozatában szerepel is. Sneider Tamás feleségének a Jobbik magyarországért Mozgalom költségvetéséből 2011-2012-ben származó bevétele pedig a cikkünkben jelzett több, mint 10 millió forintnak a 40%-t sem érte el.

A Magyar Idők információi szerint többnapos elnökségi, illetve választmányi ülés után úgy néz ki, Sneider Tamás lesz a párt új elnöke. Ezzel gyakorlatilag semmi nem változna, folytatódna a Vona által megkezdett balratolódás politikája, ráadásul Sneider az egyik legkorruptabb politikus a pártban. A radikálisoknak feltehetően lesz még egy-két szava ehhez.

Vona Gábor a választást követően lemondott valamennyi politikai tisztségéről, így némileg váratlanul parlamenti mandátumáról is. Ez azt jelenti, hogy vele egész biztosan nem fogunk találkozni az országgyűlésben a következő ciklus során. A politikai életből teljesen kivonuló bukott pártelnök nagy űrt hagyott maga mögött, a Jobbik romjain pedig Vona hívei és a radikálisok kezdtek el marakodni. Megírtuk, a párt tegnapi választmányi ülésén született döntés az új pártelnök személyéről.

Úgy néz ki, hogy Vona szelleme továbbél a Jobbikban

A Magyar Idők úgy tudja, hogy

a pattanásig feszült helyzetben többnapos elnökségi, illetve választmányi ülés után Sneider Tamás lehet a párt új elnöke.

A lap információi szerint a párt frakcióvezető-helyettese a májusi tisztújításig látná el a Vona Gábor által hátrahagyott feladatokat, de jó eséllyel ő kap majd felhatalmazást egy hónap múlva is.

A Magyar Idők szerint Vona Gábor bukása után Sneider Tamás lehet a Jobbik új elnöke. Semmi nem változik Fotó: Bielik István - Origo

A választmány döntését megelőzően Sneider mellett az elnöki posztért ringbe szálló Toroczkai László alelnök is beszédet tartott, ám míg a Jobbik politikáját gyakran bíráló ásotthalmi polgármester hosszas előadását senki sem tapsolta meg, Sneider viharos sikert aratott a választmány soraiban – írja a kormánypárti lap. A lap szerint e mögött a párt legbefolyásosabb politikusa, Szabó Gábor pártigazgató, az országos választmány elnöke áll, aki az elmúlt években sorra cserélte le a megyei és helyi alapszervezetek vezetőit, épp azért, hogy a májusban esedékes tisztújításon a hozzá és Vonához hű emberek üljenek majd.

A felelősségét is firtató kritikák miatt egyébként Szabó bizalmatlansági indítványt nyújt be saját maga ellen.

Meglehetősen érdekes, hogy Sneider mellett Volner János alelnök, frakcióvezető is elnöki jogkört kaphat a tisztújításig. Ismert, Volner a Magyar Gárda alapítójaként korábban jó kapcsolatot ápolt a radikális Betyársereggel, és sokan úgy tartják, Toroczkai mellett ő az az elnökségben, aki még nem adta fel az egykori nemzeti radikális elveket. Ez egyértelműen a radikálisok számára lehet kedvező.
A Magyar Idők szerint könnyen pártszakadás lehet a pártban, hiszen a Jobbik parlamenti frakciójából többen nem fogadják el Snieder Tamás személyét. Így, ha őt választják meg elnöknek a kongresszusi küldöttek májusban, akkor „többen is lehetnek, akik nem követik őt."

Sneider Tamás

Korábban megírtuk, hogy

Sneider Tamás lebukott azzal, hogy eltitkolta a Mátrában álló, értékes vadászvilláját és feleségének milliós, párton belüli jövedelmét.

A Tények mutatta be azokat a képeket, amelyen a Vona Gábor utódjelöltjének eltitkolt vadászvillája volt látható. A hatalmas épület a Mátrában, a sípályától nem messze áll, értéke több tízmillió forint is lehet. Ezzel még semmi baj nem lenne, azonban a politikus vagyonnyilatkozatából kimaradt ez a tétel. Pedig az értékes mátraszentimrei ingatlanban fele arányban tulajdonos Sneider Tamás felesége.

Sneider mátrai vadászháza felülnézetből. Forrás: Origo

Újabb csapás volt Sneiderre, hogy kiderült, a felesége 2011-2012-ben több mint tízmillió forintot vett fel a párt költségvetéséből. Azt a politikus sem tagadta, hogy a felesége jogi munkát lát el a Jobbiknak.

– mondta Sneider.

Csakhogy jött a valóság és az interneten fellelhető dokumentumok, amelyek szerint ennél jóval magasabb a bérezése,

2016 és 2017 között, másfél év alatt közel hétmillió forintot fizetett ki az alelnök feleségének a Jobbik-frakció jogi tanácsadásért.

Ezek a számok a Jobbik-frakció költéseiből olvashatók ki.

Nagyon úgy néz ki, hogy Vona Gábor lemondásával az égadta egy világon semmi nem fog változni.